Kim Davis, funcţionara arestată în SUA: „Nu e vorba de homosexuali aici, ci despre căsătorie şi cuvântul lui Dumnezeu”

Kentucky-Clerk-and-Attorney-AP-640x480

Kim Davis, funcţionara guvernamentală din statul american Kentucky care a fost aruncată după gratii de o sentinţă excesivă pe 3 septembrie 2015, şi-a petrecut a patra zi în puşcărie.

Între timp, un cuplu de homosexuali a profitat de absenţa ei pentru a cere emiterea unui certificat de căsătorie de la biroul guvernamental condus de aceasta. Mass-media, care îi aştepta la ieşire, a exultat, relatând că în fine primul cupl u de acelaşi sex şi-a manifestat dreptul la ceea ce ideologii de serviciu (printre care şi Hillary Clinton, candidată la Preşedinţie din partea democraţilor) numesc „egalitatea căsătoriei”. Din puşcărie, Kim Davis le-a transmis acestora, tot prin intermediul presei, că certificatul lor de căsătorie nu valorează nimic fără semnătura ei, deoarece în mod oficial ea încă administrează respectivul oficiu de căsătorii.

Portalul media Breitbart comentează că Primul Amendament al Constituţiei Americane, care se referă la libertatea de expresie şi de conştiinţă, ar trebui să îi ofere acesteia posibilitatea de a nu oficia căsătorii între  persoane de acelaşi sex.

Problema este că Davis le-a interzis şi celor din subordinea ei să emită certificate de căsătorie între persoane de acelaşi sex, deoarece aceste documente ar fi trebuit să fie semnate de ea, iar ea avea o obiecţie de conştiinţă referitoare la acest lucru. La proces, ea a arătat că nu are nimic împotrivă dacă subordonaţii săi vor să oficieze căsătorii între homosexuali – cu condiţia ca numele ei să nu mai apară pe certificatele emise de aceştia.

Cu privire la persoanele de orientare homosexuală, Davis a declarat, „Nu simt nicun fel de animozitate faţă de nimeni şi nu nutresc rea-voinţă. În ceea ce mă priveşte, nu este vorba despre homosexuali sau lesbiene, ci despre căsătorie şi cuvântul lui Dumnezeu. E o chestiune de libertate religioasă”.

Citeşte şi Fratele homosexual al Madonnei despre funcţionara arestată în SUA: „E chiar atât de greu să îi permitem propria religie?”

Davis a divorţat de trei ori până acum şi a început să creadă în Dumnezeu numai după ce una din soacrele sale, la care a ţinut, ia lăsat cu limbă de moarte să se ducă în mod regulat la biserică. Femeia a ascultat-o şi aşa a ajuns să se implice în viaţa parohială şi să conducă un cerc de studii biblice.

La o demonstraţie de susţinere pentru Kim Davis, organizată în faţa centrului de detenţie unde se află aceasta şi la care au participat câteva sute de persoane, actualul soţ al lui Kim, Joe Davis, a declarat, citat de USA Today: „Nu va ceda, vă promit. Oi fi eu un ţărănoi bătrân şi tont, dar pe Dumnezeu Îl cunosc”.

Foto: Breitbart

 

Subscribe

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.


Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.