Jucătorul de fotbal american Benjamin Watson la Marşul pentru viaţă Washington 2017: Bărbaţii trebuie să se implice în apărarea vieții copiilor nenăscuți

Foto: Facebook.com/TheMarchForLife

Prelucrare după Lianne Laurence, 27 ianuarie 2017, LifeSiteNews

Jucătorul de fotbal american Benjamin Watson, atacantul echipei The Baltimore Ravens – Corbii din Baltimore, este un cunoscut creştin american tată a 5 copii şi împreună cu soţia sa Kirsten conduce de 10 ani organizaţia caritabilă One More.

Watson lucrează și alături de organizaţia non-profit Human Coalition – Coaliţia pentru umanitate şi încearcă să determine pe cât mai mulţi bărbaţi să se implice în sprijinirea femeilor în criză de sarcină și în protejarea vieții copiilor nenăscuți. În acest sens, recomandă barbaţilor să citească cartea Avortul – ultima formă de exploatare a femeilor, pentru a afla mai multe despre cum pot să sprijine în mod eficient femeile şi copii în cadrul mişcării pentru viaţă.

Bărbaţii trebuie „să ia atitudine şi să preia conducerea în” apărarea vieţii, a declarat el la Marșul pentru viață Washington 2017.

Noi, bărbaţii, trebuie să apărăm vieţile celor inocenţi şi a mamelor lor aflate în criza de sarcină

a fost îndemnul pe care Watson l-a transmis în aplauzele unei mulţimi de sute de mii de oameni care s-au adunat pe bulevardul din faţa Capitoliului în Washington.

A venit de mult momentul în care noi să fim cu adevărat conducătorii,  îngrijitorii şi furnizorii de protecţie, aşa cum este în natura noastră să fim.

„La fel de important cum este faptul că femeile au fost campioane în a sprijini această cauză, tot aşa şi noi bărbaţii trebuie să luăm atitudine şi să conducem ofensiva în această problemă”, a declarat fotbalistul de 36 de ani mulţimii. „Chiar dacă acest lucru nu ţi-a fost demonstrat prin prezenţa unui tată în viaţa ta, tu poţi fi diferit, tu poţi schimba ceva pentru generaţiile viitoare. Bărbaţilor, noi nu ne mai putem ascunde în spatele tăcerii!”.

Watson, care, împreună cu soţia sa, conduce de 10 ani organizaţia caritabilă One More, s-a referit, în discursul său, la „puterea unei singure persoane” (The power of one – tema marșului).

„Mă uit la voi şi văd o mare de mulțime de oameni, dar apoi, dacă mă uit mai îndeaproape, văd persoane individuale care au propria lor sferă de influenţă. Aceasta este puterea unei singure persoane. Este puterea de a influenţa pe cei din jur, pe vecinii noştri, în bisericile noastre, la locul de muncă sau în echipa noastră. Este, de asemenea, puterea care ne uneşte într-o singură voce, aşa cum am facut-o astăzi, pentru cauza noastră comună de a pune capăt practicii de negândit a avortului în America” a declarat Watson.

Marşul pentru viaţă este cel mai mare eveniment anual pentru apărarea drepturilor civile din America. Sute de mii de bărbaţi, femei şi copii demonstrează în mod paşnic în Washington împotriva Deciziei Curţii Supreme în cazul Roe versus Wade din 1973 prin care a fost legalizat avortul în Statele Unite.

Atunci când Watson a declarat că „mişcarea pentru viaţă nu va fi doar o declaraţie politică sau opinie, ci un mod de viaţă pentru noi toţi”, mulţimea a izbucnit în ovaţii puternice. „Îndemnul de a fi pro-viaţă trebuie să ne însoţească permanent, în toate etapele din viaţa noastră ca oameni, de la momentul concepţie până la mormânt”, a mai spus. Iar a „susţine viaţa” înseamnă, de asemenea, a avea grijă de „victimele traficanţilor sexuali, de cei abuzaţi, flămânzi şi săraci, de cei dezavantajaţi la fel cum avem grijă şi de cei din elită”.

În acelaşi timp, a cerut celor care sprijină mişcarea pentru viaţă „să apeleze la dragoste şi bunătate pentru a aduce alinare bărbaţilor şi femeilor care au luat astfel de decizii cu voia lor sau aflaţi sub presiune.” El a mai spus:

Să ne amintim mereu de chemarea noastră lăuntrică de a îndrepta lucrurile, știind că noi răspundem în cele din urmă la o chemare şi mai puternică, venită de la Dumnezeu, şi că, indiferent de ceea ce am făcut în trecut, harul este suficient pentru a acoperi numeroasele noastre greșeli.

Pe una dintre fiicele sale o cheamă Grace – „har”.

Watson a cerut, de asemenea, celor care au participat la marş „să continue să sprijine cauza pro-viață, chiar dacă sunt zile în care dorința de a o face e ca o flacără puternică, iar în altele e ca un jar care pâlpâie slab în lupta lor. Din multe puncte de vedere această bătălie ar putea să pară fără sfârşit, dar nu uitaţi că scopul final merită toate eforturile”, a mai adăugat. „Într-o lume a relativismului, trebuie să rămânem convinşi că adevărul este mai presus de orice modă, iar în această cauză suntem obligați să promovăm fără compromisuri cultura vieții”.

Watson a stârnit controverse în mai multe rânduri, inclusiv în august 2016, când a declarat că populaţia de culoare reprezintă o proporţie însemnată în ceea ce priveşte avorturile şi că lanțul de avorturi Planned Parenthood a fost înființat de Margaret Sanger cu scopul de a extermina populația de culoare.

Declarațiile lui se bazau pe o serie de realități precum faptul că femeile negre reprezintă 13% din femeile din SUA, dar avorturile făcute de ele reprezintă 36% dintre avorturile făcute în SUA; 79% dintre clinicile de avort ale Planned Parenthood sunt în zonele rezidențiale cu populație preponderent de culoare și hispanică; Margaret Sanger a scris în cartea ei „Pivot of civilization” din 1922 că afro-americani și imigranții sunt „buruieni umane” care se „înmulțesc nemăsurat” și „ființe care nu ar fi trebuit să se nască niciodată.”

Citește și 8 citate șocante din opera lui Margaret Sanger, fondatoarea mișcării contraceptive

Aflat în al 13-lea sezon în Liga de fotbal american NFL, Watson a mai declarat că o parte din colegii săi de echipă îi împărtăşesc opinia, dar nu doresc să afirme public acest lucru. În convorbirile față către față ei sprijină mişcarea dar, când vine vorba de a susţine public, sau pe reţelele de socializare, evită să facă acest lucru.

 

Citește și De ce nu se dă share la materiale pro-viață? De frică! Iată 21 de lucruri despre care nu aflăm

 

 

Subscribe

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.

, , ,


Invităm cititorii să își exprime opiniile pe subiectele de actualitate scriindu-ne la adresa stiripentruviata@gmail.comStiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.