valorile familiei

Interviu cu Ignacio Arsuaga, Președinte, CitizenGo.org, Spania / Forumul Internațional „Familii numeroase și viitorul umanității”

Arsuaga

interviu de Știri pentru viață

Care este cea mai importanta realizare a dumneavoastră?

Am lucrat pentru a influența opinia publică din Spania, organizând demonstrații foarte mari, am strâns peste un milion de semnături, am închiriat trei autobuze care au mers prin țară, distribuind informații despre avort. Tocmai am deschis în mijlocul Madridului, capitala noastră, un centru de informare despre viața umana si avort.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Citește și: Forumul Internațional „Familia numeroasă și viitorul umanității” s-a încheiat ieri la Moscova

Toate acestea au avut impact asupra partidului popularilor, de centru-dreapta, care este acum la guvernare și care a inclus în platforma sa electorală angajamentul de a abroga legea actuală a avortului și de a aproba o lege care va proteja viața umană. Aceasta nu s-a întâmplat încă. Sunt la putere de doi ani și au aprobat deja proiectul de lege. Acum punem presiune pe guvern ca să-și respecte angajamentul. Vom fi una dintre puținele țări europene în care legea avortului a fost abrogată. Acesta este probabil cel mai important lucru pe care l-am realizat.

Care sunt gândurile și așteptările dumneavoastră legate de acest forum?

Noi avem CitizenGo, o platformă pentru petiții. Am început anul trecut în șapte limbi, majoritatea din cele două Americi și din Europa de Vest, dar acum adăugăm încă patru limbi, în special din Europa de Est: maghiara, croata, olandeză și rusă. Știm că sunt mulți oameni care luptă pentru dreptul la viață în Europa de Est și am vrut să le întindem o mână și să-i ajutăm să-și creeze propriile baze de date.

Fiecare organizație pro-viață cu care colaboram își creează propriile petiții și poate, folosind instrumentele noastre, să strângă multe semnături și să atragă atenția asupra problemelor de interes public și a campaniilor lor. De asemenea, îi ajutăm să strângă date despre semnatarii noilor petiții. Deci, îi ajutăm să creeze o listă și să dezvolte o mișcare socială, ceea ce este esențial, cred eu, dacă vrei să schimbi cultura și legile.

Care este mesajul dumneavoastră pentru familiile din România?

În primul rând, să țină cont de faptul că familia este prima noastră chemare, prima misiune. V-aș încuraja să le fiți fideli soților sau soțiilor, să le dedicați cea mai mare și cea mai bună parte a timpului vostru. Urmăriți-vă copiii. Fiți împreună. Să nu rămâneți singuri, nu trăiți izolați ca și familie. Întâlniți-vă cu alte familii, ca să deveniți puternici atât ca familie individuală, cât și în comunitate.

Și vă rog să vă faceți auzită vocea  în public, apărându-vă drepturile ca indivizi și ca familie! Familiile au dreptul să fie protejate de stat și de societate. Noi, ca familii, suntem viitorul societății. Familiile sunt viitorul României. De aceea trebuie să ne mobilizăm și să ne asigurăm că vocea noastră este auzită de către opinia publică, de către societate și de către politicieni.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole relaționate

Back to top button