pedofilie

Hollywood retrage nominalizarea pentru un cântec creștin interpretat de o eroină cu dizabilități, dar celebrează pedofilia

 alone

de Ben Johnson, LifeSiteNews, 6 februarie 2014

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Unui film care are ca temă credința i s-a retras nominalizarea la Oscar prin invocarea pretextului că a făcut lobby (de altfel, nu mai mult decât toți ceilalți nominalizați). Pe de altă parte, același comitet Oscar își dă girul la celebrarea – ba chiar și comiterea – de fapte pedofile, observă criticii.

Decizia Academiei Americane de Artă și Știință Cinematografică de a retrage nominalizarea la Oscar pentru Cel Mai Bun Cântec filmului de inspirație creștină Alone Yet Not Alone, a stârnit reacții puternice. Măsura a fost calificată drept fără precedent de observatorii de la Hollywood și a adus instituției acuzații de „prejudecată împotriva credincioșilor”, însoțite de strigăte de ipocrizie dar și de o petiție inițiată de o grupare pro-viață care a strâns, printre altele, cel puțin o semnătură „grea”.



Compozitorii Bruce Broughton și Dennis Spiegal au câștigat nominalizarea cu un cântec despre prezența tăcută a lui Dumnezeu, interpreta fiind Joni Eareckson Tada. Broughton le-a trimis prietenilor cântecul prin e-mail, cerându-le să voteze pentru el la acordarea premiilor, dar în acel moment Academia i-a retras nominalizarea.

Broughton, fost șef al academiei americane de film, a spus: „Resursele de marketing pe care le aruncă în joc alte companii, înainte și după Oscaruri, depășesc cu mult micul lobby pe care l-am făcut eu pentru acest cântec”. Dar președinta academiei, Cheryl Boone Isaacs, a declarat că e-mailul ar putea interfera cu procesul de decizie pentru acordarea premiilor, creând un „avantaj incorect” pentru filmul creștin.

Organizația pro-life Artists for Life a inițiat o petiție online la Change.org, cerând Academiei să revină asupra deciziei. „Bruce Broughton are o carieră lungă și respectabilă, care merită un tratament mai bun”, a spus Albert Strong, directorul organizației Artists for Life.

Printre semnatarii petiției se numără și Josh Duggar, care joacă rolul fratelui mai mare în serialul de reality tv 19 Kids and Counting (De la 19 copii în sus). Acesta a spus: „Filmul e grozav! Academia a nimerit-o bine prima dată. Trebuie să refacă nominalizarea și să termine cu părtinirea care defavorizează mesajul creștin!”

Și alte persoane, de calibru și mai greu, din industria divertismentului, și-au exprimat îngrijorarea că Hollywood a luat filmul în vizor datorită mesajului său creștin.

Producătorul Gerald Molen, care a câștigat un Oscar la viața lui, a acuzat în scris Academia de „prejudecăți bazate pe motive de credință”. Într-o recentă scrisoare deschisă, el a relatat că i-a trecut pe la urechi că „un film rival ar fi angajat un detectiv particular care să găsească nereguli, în încercarea de a-l discredita pe cel creștin”.

El a mai spus că metoda de a contacta membrii Academiei înainte de vot și a-i ruga să voteze pentru filmul propriu este împământenită în rândul magnaților de la Hollywood, precum frații Weinstein. Așadar e o „practică obișnuită de mult timp, dar Academia descoperă brusc acum că se face lobby pentru un anumit cântec?”, se întreabă el retoric.

„Criticii se vor repezi să ne acuze că ne-am îndepărtat de americanii de rând și i-am jignit fără motiv retrăgând nominalizarea acestui cântec, al cărei interprete, o cvadriplegică, este văzută ca o eroină de către creștinii de rit evanghelic și a inspirat mulți americani”, a mai scris producătorul Molen, care consideră filmul o nouă versiune a Cenușăresei, în care Academia Americană de Film este mama vitregă.

Bill Donohue de la Liga Catolică din America a contestat și el posibilitatea ca un film creștin să se poată bucura de un „avantaj necinstit” în ochii membrilor Academiei: „Ar fi drăguț dacă măcar unul din ei ar fi catolic practicant. În schimb, Hollywood se vădește pe față anti-creștin când se face că nu vede pedofilia. Philomena, un film de propagandă presărat cu o mulțime de minciuni la adresa Bisericii Catolice, a primit patru nominalizări”.

Între timp, mai observă șeful Ligii Catolice, Woody Allen e nominalizat la categoria Cel mai Bun Scenariu pentru filmul Blue Jasmine, cu toate că fiica lui, Dylan, l-a acuzat, cu detalii explicite, că a molestat-o când avea șapte ani, aceasta fiind doar ultima dintr-o serie de acuzații similare.

Nevroticul actor mai înainte menționat a inițiat chiar o petiție pentru a-l elibera pe Roman Polanski, care a părăsit SUA după ce o fată de 13 ani a spus că a drogat-o și a violat-o. „Petiția lui a fost semnată de Stephen Frears, regizorul peliculei Philomena, de Martin Scorsese, Jonathan Demme, John Landis, Mike Nichols, Steven Soderberg și mulți alții”, a mai spus Donohue. Polanski însuși a câștigat un Oscar în 2003 pentru filmul Pianistul.

„Busola morală a Hollywoodului e clară”, remarcă amar Donohue. „Are toleranță infinită față de violatori celebri de copii, dar mult mai mică la creștinism – și cu atât mai puțină pentru catolicism”.

Ted Baehr, fondatorul și editorul revistei de familie Movieguide, a declarat pentru LifeSiteNews.com ca acțiunea Academiei este o formă de „abureală”.

Cei asociați cu filmul în cauză mizează însă pe altă zicală de la Hollywood: Orice publicitate e bună.

Interpreta cântecului, Joni Eareckson Tada, a declarat pentru LifeSiteNews că speră ca retragerea nominalizării „să aducă și mai mult în atenție” mesajul pozitiv al filmului și munca altruistă a misiunii pe care o conduce, Joni and Friends.

Alone Yet Not Alone a rulat în sălile din SUA timp de 21 de zile și a avut încasări de numai 134.000 de dolari, dar testul respectiv i-a obținut calificarea de a candida la Oscar anul acesta. Filmul va ajunge oficial pe marile ecrane din SUA începând din 13 iunie 2014.

 

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button