dizabilităţisindrom Down

FOTO, VIDEO. Student la medicină spune că a realizat totul cu sprijinul moral al tatălui său cu sindrom Down

de Redacția Stiripentruviata.ro

Într-un clip video realizat de Societatea Siriană pentru Dezvoltare Socială și devenit viral pe Youtube, Issa Sader, un student sirian la medicină dentară, povestește despre tatăl lui biologic, un bărbat cu sindrom Down.

Issa își admiră tatăl pentru felul în care l-a crescut, spunând că este „tată, soț și cap de familie”. Tânărul spune că tatăl i-a oferit „toată iubirea și tandrețea pe care le poate oferi cineva”. El crede că toate realizările sale se datorează iubirii, sprijinului și încurajării pe care le-a  primit de la acesta. 

Tatăl lui a muncit timp de 20 de ani la o moară, iar acum le spune tuturor cu mândrie: „Fiul meu este medic!”

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Despre viața de familie din căminul părintesc, Issa spune că a fost „plină de iubire, simplitate și modestie din toate punctele de vedere”. Mulți l-au întrebat cum de mama lui s-a căsătorit cu un bărbat cu sindrom Down. „Dacă un bărbat și o femeie se potrivesc, de ce să nu se căsătorească? Se potriveau din punct de vedere intelectual, fiind niște oameni foarte simpli, dar plini de grijă și iubire”, a explicat Issa pentru Metro UK.

Persoanele cu sindrom Down sunt mai puțin fertile, dar Issa spune că mai cunoaște șase cazuri de părinți cu sindrom Down. Dacă unul din părinți are sindrom Down, există o șansă de 35-50% ca și copilului său să moștenească sindromul.

În Europa și America de Nord, 96% din copiii diagnosticați cu sindrom Down înainte de naștere sunt avortați în stadii avansate ale sarcinii. După ce Issa și-a spus povestea, mulți părinți de copii cu sindrom Down l-au contactat pentru a-i spune cât curaj le-a dat.

Issa are mai multe fotografii de familie pe Instagram.

FOTO

VIDEO


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button