Curajul unei mame: a ales naşterea în locul „avortului terapeutic”

elizaveta

La 24 de ani, era deja de şapte ani pe culmea gloriei. Modelul de talie internaţional Elizaveta Bulokhova călătorea în toată lumea, era celebră şi avea un iubit care o iubea, pe Roman.

Dar în mai 2014, lumea ei s-a prăbuşit, scrie VICE Canada. Era la Amsterdam, când partea dreaptă a maxilarului inferior i s-a umflat – o tragedie pentru cineva care are o meserie ca a ei.

Dar tragedia a fost şi mai mare când bulokhova a aflat că era o formă rară de cancer osos, osteosarcom. Trebuia să i se elimine cea mai mare parte a maxilarului pentru a supravieţui.

Foto sus: Blake Davenport
Makeup Artist: Denise Markey @ Timothy Priano
Hair Stylist: Ric Pipino @ Timothy Priano
Model: Elizaveta @ Q Models NY

Vestea şi mai proastă era că operaţia de extirpare a tumorii reprezenta un risc pentru sarcina ei avansată, iar medicii recomandau oricum avortul înaintea începerii chemoterapiei. Nu era o decizie cu care să se împace:

Era un copil activ şi îi vorbeam des când îl aveam în burtă. Odată i-am spus să nu se mai mişte atât, fiindcă nu mai puteam să îl ţin. Brusc, a încetat. Pur şi simplu m-a ascultat şi nu s-a mai mişcat.

Din cauza complicaţiilor ivite după operaţia de extirpare a tumorii, chemoterapia a fost amânată. Cu toate acestea, ea era programată pentru avort terapeutic. Roman Troubetskoi, tatăl copilului şi partenerul de viaţă al Elizavetei, îşi aminteşte:

Era o porcărie. Practic eram nevoiţi să le cerem medicilor să ne ucidă copilul perfect sănătos, dar nu aveam de ales. Dar acum Valentin avea aproape 28 de săptămâni, aşa că i-am întrebat pe doctori ce se putea face cu el? Nu era, oare, posibil să îl facem să se nască? Absolut, hai să o facem, au răspuns ei.

Valentin s-a născut prin cezariană în decembrie 2014. Iar anul acesta a uimit lumea, într-un pictorial de excepţie, alături de mama sa pro-viaţă:

Foto sus: Manolo Ceron / Vice
Sursa: IJReview

Subscribe

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.

,


Invităm cititorii să își exprime opiniile pe subiectele de actualitate scriindu-ne la adresa stiripentruviata@gmail.comStiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.