Ce NU scrie presa: Ţările membre ale Comisiei ONU pentru Populaţie şi Dezvoltare au respins din nou educaţia sexuală explicită şi promovarea agresivă a avortului ca strategii ONU

CPD-2017-banner

C-Fam.org, April 7, 2017

Întrunirea Comisiei ONU pentru Populaţie şi Dezvoltare pe anul 2017 s-a încheiat vineri, 7 aprilie 2017, fără a se ajunge la un document final. Lipsa de consens s-a datorat diferenţelor de viziune asupra sexualităţii umane dintre statele membre UE (cu mici excepţii) şi restul lumii.

Controversa a gravitat în jurul a două noţiuni:

  • educaţie sexuală comprehensivă – termenul reprezintă o prioritate pentru agenţiile ONU şi ţările europene, dar este respins constant de ţările membre – este vorba despre tipul de educaţie sexuală explicită, a cărei abordare nu numai că nu conţine o viziune morală, dar nici măcar nu se bucură de consensul breslei medicale şi a psihologilor: le prezintă copiilor relaţiile heterosexuale şi homosexuale ca având aceeaşi valoare şi semnificaţie, îi învaţă că masturbarea este normală şi că îşi pot schimba identitaea de gen la fel de uşor ca şi orientarea sexuală; de altfel, noţiunea a fost respinsă şi de Adunarea Generală ONU, în noiembrie 2016, precum şi de Comisia ONU pentru Statutul Femeii, în martie 2017.
  • „sănătate sexuală şi reproductivă” – termenul este folosit pentru a face referire, printre altele, şi la accesul avort, în condiţiile în care Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) promovează agresiv avortul la ONU în fruntea listei de „servicii de sănătate sexuală şi reproductivă”, continuând să ignore dovezi ştinţifice solide că această procedură afectează de fapt sănătatea reproductivă a femeii şi a copiilor născuţi ulterior.

La finalul întrunirii, reprezentanţii ţărilor europene s-au plâns că politicile sociale ONU agreate sunt depăşite şi ar trebuie să includă „drepturi sexuale”, „drepturi LGBT” şi „educaţia sexuală comprehensivă”. Norvegia a cerut „scoaterea avortului de sub incidenţa penală” şi „drepturi sexuale”, iar Suedia a anunţat că va dona 180 de milioane de dolari pentru servicii de avort oferite ţărilor în curs de dezvoltare prin intermediul organizaţiilor globale care promovează „drepturile reproductive”.

Ţările africane şi asiatice nu au agreat această viziune, reprezentantul Egiptului la ONU afirmând că această comisie ar trebui să evite subiectele controversate şi să-şi îndeplinească „adevăratul rol”, acela de a se concentra pe problema dezvoltării, ceea ce, în viziunea sa, se poate realiza şi prin „sprijinirea familiei”.

Nici SUA nu mai susţine avortul în politicile ONU, după cum a anunţat în martie ambasadoarea acestei ţări la ONU. Iar cu câteva zile înainte de reuniunea Comisiei ONU pentru Populaţie şi Dezvoltare, Preşedintele SUA, Donald Trump, a semnat decretul de sistare a finanţării SUA către UNFPA, Fondul ONU pentru Populaţie, agenţie care susţine de decenii avortul forţat şi sterilizarea involuntară în China.

Cu referire la „drepturile sexuale” şi „drepturile LGBT” (pentru homosexuali şi ale minorităţi sexuale), Federaţia Rusă a argumentat că politicile ONU ar trebui să adere „strict” la angajamentele existente, fără să caute să „introducă pe uşa din dos” noi aşa-zise drepturi ale omului şi alte noţiuni despre care nu există consens.

Reprezentanta Insulelor Nauru, o ţărişoară din Oceanul Pacific, a ţinut să menţioneze că „cea mai bună formare pentru un copil are loc în contextul familial”, în care „mama şi tatăl sunt fundamentali”, iar „politicile de dezvoltare ONU nu ar trebui să implice subiecte controversate şi ideologice” sau să „impună ţărilor membre o agendă socială externă, ceea ce este extrem de destablizator pentru comunitatea noastră”.

 

Citeşte şi Schimbare uriaşă la ONU: UE rămâne singura susţinătoare a avortului la ONU, după ce SUA devine pro-viaţă!

Citeşte şi UPDATED. 4 aprilie 2017: Trump retrage finanţarea pentru UNFPA, care susţine de decenii avortul forţat şi sterilizarea involuntară în China

Citește și Premieră după ani de dispute acerbe: moderații de la ONU temperează avântul organizației de a promova educația sexuală comprehensivă

 

Subscribe

Subscribe to our e-mail newsletter to receive updates.

, , , ,


Invităm cititorii să își exprime opiniile pe subiectele de actualitate scriindu-ne la adresa stiripentruviata@gmail.comStiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.