avort

10 motive pentru a nu face un avort

bebede Kristi Burton Brown, 10 noiembrie 2013 

1) Implică tragedia

Uneori, circumstanțele unei sarcini sunt tragice. Poate că femeia a fost violată. Poate că fătul a fost diagnosticat cu o afecțiune. Sau sănătatea femeii ar putea fi pusă în pericol. Însă o tragedie nu acoperă o alta. Nu ștergem efectele unui viol ucigând un copil. Nu vindecăm un bebeluș luându-i viața. Și nu putem evita toate problemele de sănătate evitând realitatea unei alte ființe umane.

Femeile care au fost violate trebuie îngrijite cu compasiune. Dar grija plină de compasiune nu include executarea pruncului. Părinții care se confruntă cu un diagnostic prenatal dificil trebuie să primească dovezi clare și să fie direcționați spre persoane cu experiență. Ei nu trebuie forțați să aleagă avortul, ci să li se dea șansa de a sfida șansele mici ce li se oferă. Femeile cu sarcini de mare risc trebuie tratate de personal medical calificat. Însă tratamentul nu trebuie să includă uciderea deliberată a copilului. (Dacă un bebeluș moare pe durata tratamentului urmat de femeie – adică în timpul chimioterapiei pentru cancer, îndepărtarea unei sarcini extrauterine, etc. – acesta nu se clasifică drept avort.)

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

2) Se distrug vieți inocente

Știința nu poate fi mai clară de atât. Ființele umane nenăscute sunt vii, irepetabile și unice. Din momentul fertilizării – cunoscută mai bine drept concepere – o nouă viață umană prinde viață. Punând capăt acestei vieți nu se distruge „potențialul”. Se ia pur și simplu o viață. Am face bine să înțelegem ramura științei moderne care dezvăluie natura umană a celor nenăscuți.

3) Încalca drepturile civile

Drepturile civile sunt încălcate atunci când oamenii sunt privați de drepturile lor de bază, în mod discriminatoriu. Copiii nenăscuți sunt privați de viață – un drept fundamental – doar pentru că se află în pântecele mamei și datorită stadiului lor de dezvoltare. Acest lucru este discriminatoriu, inuman și crud.

4) Pedepsește suflete nevinovate

Un copil nu merită să moară pentru păcatele părintelui său. Un copil de cinci ani nu poate fi ucis pentru că tatăl său este un violator. Nu ar trebui să fie permis ca un copil nenăscut, de cinci luni, să fie ucis pentru același motiv.

Un copil nu merită să moară din cauză că mama sau tatăl lui au fost iresponsabili. Un copil este întru totul nevinovat. Un copil nu a hotărât ca părinții lui să facă sex sau să folosească metode contraceptive ineficiente. Un copil nenăscut este întotdeauna nevinovat și nu ar trebui pedepsit niciodată.

5) Poate dăuna femeilor

Poveștile din viața reală nu contenesc să demonstreze că avortul dăunează femeilor. Vătămarea ia multe forme – mentală, emoțională, relațională și fizică – și, în unele cazuri, viața femeii se pierde odată cu avortul. Acestea pot, de asemenea, să își piardă fertilitatea sau să crească șansele pierderilor de sarcină, după efectuarea unui avort.

6) Dăunează relațiilor și familiilor

De fiecare dată când cineva din familie moare, restul familiei este afectat. Acest lucru este valabil și în cazul avorturilor. Un copil real, viu și de neînlocuit a fost ucis, iar părinții și frații sunt afectați. Tații care încearcă să oprească avorturile ar trebui să citească acest articol. Frații care doresc un loc în care să-și exprime durerea, ar trebui să meargă aici. Și pentru mai multe informații despre cum afectează avortul relațiile, citiți asta și asta. Multe femei care avortează doar pentru a-și convinge iubitul să rămână cu ele descoperă că sunt părăsite oricum, la scurt timp după avort. Avortul nu eate niciodată răspunsul pentru o relație de succes și plină de iubire.

7) Nu dispare niciodată

Oricât am încerca, nu putem șterge niciodată efectul avortului. Avortul răpește – ucide – o ființă umană nevinovată. Timpul nu șterge urma crimei și nici nu ușurează realitatea de drept. Avortul este o tragedie cruntă și este o alegere ce n-ar trebui făcută niciodată. O asemenea alegere își pune amprenta asupra noastră pentru totdeauna. 

8) Se creează noi probleme

Unii oameni au convingerea că făcând un avort și punând capăt vieții unui copil își vor soluționa problemele. În viitorul apropiat poate părea că problemele au dispărut. Poate că varianta facultății devine o opțiune mai ușoară, poate că părinții nu vor afla niciodată că fiica lor a fost însărcinată sau poate că o aventură rămâne nedescoperită. Dar de fapt, avortul doar maschează problemele – nu le găsește o rezolvare. Multe femei termină facultatea și în același timp dau viață copiilor lor. Mulți părinți sunt mult mai deschiși și iubitori decât au crezut fiicele lor că este posibil. Iar adevărul este mai bun decât o minciună, atunci când prețul pentru minciună este viața unei persoane nevinovate. În final, despre asta este vorba cu adevărat: problemele noastre nu își găsesc rezolvarea prin uciderea unei persoane nevinovate. Doar pentru că este ceva legal, nu înseamnă că este și moral. Și doar pentru că este adesea o alegere secretă, nu înseamnă că nu își va pune amprenta asupra ta pentru totdeauna.

De multe ori, părinții resimt o mare presiune, fără a li se fi deschis ochii cu privire la marele dar care le-a fost oferit…

9) Se evita responsabilizarea

Avortul este uneori un instrument de a ascunde cu ușurință o aventură de-o noapte sau o relație ce a mers prost. Totuși, atunci când doi adulți iau decizia de a se implica într-o activitate ce presupune conceperea copiilor, acești adulți trebuie să își asume responsabilitatea. Metodele contraceptive pot eșua. Cel mai bun planning poate să se destrame. Dar responsabilitatea nu trebuie evitată cu prețul vieții unui copil nevinovat.

Și oamenii responsabili sunt nevoiți să ia decizii grele câteodată. Sincronizarea poate părea defectuoasă, iar circumstanțele pot fi dificile. Însă asta nu justifică uciderea unei persoane nevinovate. A alege să crești un copil te face responsabil. A alege să adopți un copil te face responsabil. Însă a alege avortul și a priva un bebeluș (care deja există) de viață este ceva iresponsabil și greșit, în mod iremediabil.

10) Nu este eliberator

Ca și femeie ce se consideră drept o feministă, găsesc că este îngrozitor faptul că avortul este considerat un „drept al femeilor”. Nu este „dreptul” meu să îmi ucid pruncul. Nu ar trebui ca eu să fiu singura persoană care are puterea să comande execuția copilului meu de mâna unui medic de avorturi. A-mi lăsa bebelușul să aibă parte de o moarte prin aspirarea coloanei sale vertebrală într-un tub, prin smulgerea membrelor sale sau prin oprirea inimioarei prin intermediul otravei, nu definește puterea sau sentimentul de eliberare. Aceste opțiuni nu ar trebui să fie nicidecum opțiuni. Ele reprezintă crunte tragedii pentru toți cei implicați și nu ar trebui permise într-o țară civilizată. Femeile nu au parte de libertate cu prețul sângelui copiilor lor.

Toate femeile ar trebui să conștientizeze ce înseamnă exact avortul.

Notă: Iată unul din comentariile la acest articol, postat de Mama Bear:

Haideți să luăm parte la o discuție în familie:

John: Îmi pare rău să spun asta, dar trebuie să reținem faptul că va suferi pentru tot restul vieții.

Mary: Iar acest lucru mi-ar putea strica și planurile pentru facultate de anul viitor.

Dad: Să nu mai vorbim de cheltuieli! Ar însemna să încep să mă afund în contul de pensionare și să lucrez mai mult. Asigurarea noastră nu va putea acoperi toate costurile.

Mary: Tot ce știu este că nu mă voi putea descurca și cu ea și cu facultatea.

John: Din păcate nu ar avea o viață normală. Și s-ar putea să trăiască numai un an sau doi, oricum.

Mary: Și iată că există această injecție care îi va opri inima și astfel nu va simți nimic.

Dad: OK, ne-am înțeles. Haide să mergem la clinica aceea și să…

Vreți finalul?

… haideți să mergem la acea clinică și să îi spunem medicului oncolog al mamei că nu vrem ca el să mai testeze alte tratamente pe mama. Doar să pună capăt la tot, fără durere. La urma urmei, vrem ceea ce este mai bun pentru ea.

Sunteți surprinși? A sunat ca o discuție de avortare a unui copil cu dizabilități, și poate că mama (adolescentх) nu este căsătorită, nu? Dacă argumentele legate de confort, cheltuieli, dizabilitate și speranța de viață scurtă ne șochează atunci când se aplică celor deja născuți, nu ar trebui ca ele să fie la fel de șocante atunci când sunt aplicate în cazul sufletelor ce așteaptă să se nască?

Traducere: Andreea Dancu


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

4 Comments

  1. Eu am avut extrauterina anul trecut, mi sa indepartat trompa si ovarul drept,iar acum sunt insarcinata in 11saptamani,am facut ecografie si analize, totul pare sa mearga foarte bine, multumesc lui Dumnezeu, copilul meu este foarte vioi,aceasta minune I datorez domnului Doctor Neamtu dr la Spital Judetean Craiova,in copil este o minune!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button