familie

Vlad Miriță: „Românii abia se dezmorțesc după ani de zile de neîncredrere și lipsă de reacție democratică”

de Vlad Miriță, Facebook

Ne-am întristat un pic că n-am biruit aici cum ne doream, dar m-am gândit un pic mai bine și am ajuns la această concluzie. Având în vedere că au trecut trei ani de când s-au strâns semnăturile, partidele politice, care inițial au promis că vor susține referendumul, așa de tare l-au susținut încât au lăsat să treacă trei ani, să se dilueze un pic mesajul și l-am primit cadou într-o perioadă foarte dificilă, de mari tensiuni sociale. Am avut o întrebare despre care foarte multă lume nu știa că este o întrebare standard și timpul a fost foarte scurt, nu s-a putut comunica eficient, ca oamenii să scape de suspiciuni.

Acest referendum, totuși, a adus la vot aproape 4 milioane de oameni. Românii abia acum cred că se dezmorțesc după ani de zile de neîncredere și de lipsă de reacție democratică. Referendumul este un instrument care este la îndemâna noastră oricând. Trebuie doar să urmăm pașii legali pentru a fi declanșat. (…) Nu este nimeni de condamnat că a avut suspiciuni, că a fost îngrijorat de informațiile care au circulat în mediul online. Cred că acum s-au spulberat multe din argumentele care i-au ținut acasă pe o parte dintre cei care ar fi venit la vot altfel. Sunt convins că ar fi venit, dacă întrebarea era foarte clară. Legislația asta este deocamdată, poate că va trebui schimbată.

Cred că ne-am convins cu toții că nu a fost referendumul lui Dragnea sau al PSD-ului, nici Dragnea și nici PSD-ul nu au făcut eforturi în sprijinul acestui referendum și nici celelalte partide. Ca atare, avem un vot foarte sincer. Sunt aproape patru milioane de oameni care s-au exprimat. Patru milioane e o cifră serioasă, un capital electoral care nu prea a fost atins ușor, deci suntem o forță, suntem aici și mai sunt încă câteva milioane care nu s-au pronunțat. N-au fost informați, n-au fost conștientizați, pentru că, în dinamica informațională în care trăim, în balastul informațional care curge pe posturile de televiziune și în spațiul online, oamenii, prinși în grijile de zi cu zi, nu au avut răgazul și nu au fost suficient de bine atrași de subiect.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

S-a vorbit prea puțin în așa fel încât mesajul a ajuns doar la o parte din public. Cei care s-au opus acestui referendum și ei pot fi încadrați în mai multe nuanțe, dar cei care sunt lideri de opinie și ideologi din spatele agendei LGBT (lesbiene, gay, bisexuali, transsexuali, n.r.) realizează foarte clar că acest referendum n-a fost o glumă. Sigur că ei se bucură că noi nu am atins pragul, nu am făcut cvorum, dar înțeleg foarte clar că aceste milioane de voturi sunt, de fapt, un capital de forță și societatea românească nu doarme.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button