valorile familiei

VIRAL pe Facebook. Tânăr din Cahul, Basarabia, impresionat de un bătrân pe care îl conduce acasă: „O, ce frumoşi ne sunt părinţii…! / Aşa frumoşi sunt numai sfinţii”

Tânărul artist popular Gabriel Nebunu, original din Cahul, Basarabia, este cunoscut publicului din România de la concursul televizat „Românii au talent” din 2017, când a ajuns până în semifinală.

Zilele acestea, a reușit să strângă aproape 30.000 de aprecieri pe Facebook cu o relatare din inimă despre întâlnirea sa cu un bătrânel ieșit să facă niște cumpărături și pe care l-a ajutat să se întoarcă acasă cu proviziile.

Episodul l-a impresionat până la lacrimi și i-a rugat pe toți cei care citesc postarea să nu-și abandoneze părinții la bătrânețe, deoarece aceștia le-au data viață. Redăm postarea lui mai jos.


„Înserase deja afară când am ieșit să-mi potolesc foamea. In față la Linella, de pe HristoBotev, un bătrânel îmi face semn cu vocea abia răgușită de hainele bătrâneții, să mă apropii de el. Rezemat în două cârje, cu o torbă „obosită”, mă roagă atât de chibzuit, să-l duc până acasă…

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Moș IURIE la ai lui 85 de ani, paralizat el, dar și soția lui de 81, care este țintuită la pat, care-l aștepta acasă cu pâinea și laptele, pe care le avea în torbiță….Trăia la o azvârlitură de băț, însă pe jos făcea cam 4 ore la cât de greu se deplasa… In cele câteva minute, până am ajuns în fața blocului, a reușit să-mi povestească tângindu-se cât de supărat îi este sufletul. Mi s-a destăinuit că vrea să trăiască până la 100 de ani însă pe zi ce trece îl prărăsesc picioarele, și simte că anul acesta se va duce…

L-am întrebat de copii și mi-a răspuns, oftând din greu… Nu-i deranjează, având viața lor și că nimănui nu trebuiește, o povară… (înghițeam noduri)

L-am coborât ușor din mașină, era fericit că am făcut o poză împreună, și cătinel, rezemat în a le lui piciorușe ajutătoare, cu torbița plină de-ale gurii, a intrat în casă, mulțumindu-mi de nenumărate ori că i-am sărit în ajutor!

L-am petrecut cu lacrimi în ochi și inima frântă de durere.

Prieteni dragi, am făcut această postare din simplul motiv, de a ne învăța cu toții, SĂ NE CINSTIM PĂRINȚII, persoanele datorită cărora am văzut lumina zilei !!!”

Tânărul artist a adăugat la postarea sa și niște versuri care merg la inimă scrise de poetul basarabean Grigore Vieru:

Frumoşi ca sfinţii

de Grigore Vieru

O, ce frumoşi ne sunt părinţii,
Părinţii mei, părinţii tăi!
Aşa frumoşi sunt numai sfinţii,
Numai fiinţa lacrimii!

Putem trăi în voie bună
Şi fără aur sau argint.
E greu să nu ai un prieten,
Străin eşti fără de părinţi.

Noi ştim că ei de dragul nostru
Îşi poartă crucea bucuroşi,
Viaţă lungă dă-le, Doamne,
Şi ţine-i veşnic sănătoşi.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button