familie

VIDEO & transcript parțial. Dep. Daniel Gheorghe la conferința de presă „APĂRAȚI COPIII ROMÂNIEI. Spuneți NU ideologiei de gen în educație”

Marți, 18 decembrie 2018, avut loc la București conferința de presă „APĂRAȚI COPIII ROMÂNIEI. Spuneți NU ideologiei de gen în educație” a Platformei civice de drepturi și libertăți ÎMPREUNĂ.

Platforma civică de drepturi și libertăți ÎMPREUNĂ este o organizație apolitică a societății civile creștine și reunește 1.000 de persoane fizice și de ONG-uri implicate la firul ierbii în toată țara. Promovează implicarea creștinilor în viața cetății și apărarea fundamentelor creștine ale civilizației române și europene.

Prezentăm intervenția deputatului Daniel Gheorghe.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

 

„Mulțumesc tuturor celor care se implică în societatea civilă românească pentru apărarea valorilor creștine. Este esențial și doresc să îi felicit pe toți românii care au semnat pentru acest proiect de apărare a minții și sufletelor copiilor de ideologia de gen.

Negarea fundamentelor creștine în raport cu construcția europeană ține de revoluția culturală a ideologiilor noului tip totalitar, neomarxist. Noua „revoluție culturală” a ajuns la scară globală și, spre deosebire de comunismul bolșevic, pe care l-a cunoscut societatea românească, încearcă să se insinueze nu prin căile forței, ci se lucrează cu instrumente subtile, cu „arme” culturale, cu lucruri care țin de ființa interioară a omului, de emoție, de mentalitate, de percepție. Societatea românească se află într-un moment de cotitură, în care suntem chemați să mărturisim identitatea noastră și moștenirea celor 2.000 de ani de civilizație românească creștină și – nu în ultimul rând – să mărturisim realitatea firii: între materie și spirit este o complementaritate, nu o dualitate. În ultimii ani, în România, pe ascuns, lent, se insinuează elemente care țin de ideologia de gen. Se vorbește de „roluri de gen”, de „stereotipuri de gen”, dar aceste sintagme nu desemnează altceva decât realitatea practică. Voma ajunge în etapa în care a-i spune unui bărbat că este bărbat și a-i spune unei femei că este femeie va constitui infracțiune.

Nu genul, ci ideologia de gen este un construct, o invenție a marxismului cultural care readuce în dezbaterea și politicile publice – educație, cercetare – un relativism al firii, al moralei, al valorilor. Presupune un egalitarism abstract care încearcă să șteargă nu numai elementul teologic, de învățătură spirituală, ci însăși realitatea firii, care este dată de elementul antropologic, de datul biologic al omului. Nu întâmplător vedem că în anumite țări europene un mai vorbim de «mamă» și de «tată», ci de «părinte 1» și «părinte 2».

În România firescul și valorile unei dezvoltări naturale a copiilor încă pot fi apărate.

Revenim la mentalul pe care noi l-am cunoscut în anii 1950, al îndoctrinării marxist-leniniste.

Educația parentală pe care unii vor să o readucă în atenție a reprezentat o tentativă de re-educare a părinților, care în viziunea unora sunt prea conservatori, țin la familia tradițională, sau sunt legați de Biserică. Cred că statul român nu este atât de iresponsabil ca să arunce cu zecile de milioane de euro pe campanii nocive, acre vin să re-educe poporul român.

Îi felicit pe creștinii din societatea civilă care au oprit această campanie, pentru că este meritul lor, trebuie să o spunem. În perspectiva sistemului de învățământ românesc, care a devenit tot mai relativist, din păcate, a căpătat un limbaj foarte corect politic, trebuie să fim foarte atenți la ce propuneri vin cu privire la modificarea Legii Educației Naționale.

Eu cred astăzi învățământul românesc are nevoie de o limpezire, de o clarificare și să se întoarcă la bazele sale istorice anterioare îndoctrinării comuniste. Învățământul românesc nu poate fi conceput ca o uzină de ideologie neomarxistă sau globalistă, în care practic copiii să fie transpuși într-o dialectică a luptei de clasă în raport cu «retrograzii» și cu principiile «vetuste» ale educației de acasă.”

Platforma civică de drepturi și libertăți ÎMPREUNĂ este o organizație apolitică a societății civile creștine și reunește 1.000 de persoane fizice și de ONG-uri implicate la firul ierbii în toată țara. Promovează implicarea creștinilor în viața cetății și apărarea fundamentelor creștine ale civilizației române și europene.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button