familie

VIDEO. Referendumul pentru familie, cel târziu la început de noiembrie. Dragnea: „Aș vrea să fim cât mai mulți la vot”, chiar dacă „nu o să (mai) am mulți prieteni din Europa, nici măcar din partidul meu, al socialiștilor europeni”

Foto: Facebook

Aflat vineri, 8 septembrie, în vizită de lucru în județul Bistrița-Năsăud, Liviu Dragnea, Președintele Camerei Deputaților și liderul partidului de guvernare (PSD), a fost întrebat de jurnaliști când se va aproba și organiza referendumul pentru clarificarea definiției familiei. Acesta a dat ca termen-limită începutul lunii noiembrie pentru organizarea referendumului, adăugând că înțelege profunzimea problemei

Noi am aprobat legea care modifică legea referendumului, în Camera Deputaților, pentru că în aceasta nu erau prevăzute cazurile de modificare a Constituției. Acum urmează să se programeze votul final în Senat pentru legea de modificare a Constituției, după care o să organizăm referendumul. Cred că acesta va fi la sfârșit de octombrie – început de noiembrie, nu mai târziu pentru că aș vrea ca să fim cât mai mulți prezenți la vot, indiferent cum vrem să votăm. Eu cred că este o chestiune de o profunzime uriașă pentru societatea românească. Nu o să am mulți prieteni din Europa, nici măcar din partidul meu, al socialiștilor europeni, dar pentru mine asta nu este negociere, cu toate riscurile. Vreau ca fiecare dintre noi să ne spunem punctul de vedere, nu împotriva cuiva. Măcar aici să avem dreptul să ne spunem punctul de vedere, aici unde ține de crezul nostru și de viața noastră și de modul în care vrem să ne gestionăm aceste lucruri.

Proiectul de lege pentru organizarea referendumului pentru familie a fost adoptat în luna mai 2017 de Camera Deputaților, dar nu a mai fost introdus și pe ordinea de zi a Senatului înainte de vacanța parlamentară. Între timp, a fost nevoie și de clarificarea legii care reglementa procedura de aprobare a unui referendum, deoarece aceasta nu era foarte clară și putea face inițiativa atacabilă ulterior pe căi legale. Este pentru prima dată în istoria României când democrația directă se exercită în acest mod, pornind de la inițiativa cetățenilor și urmând să se concluzioneze cu votul direct al tuturor acestora.

VIDEO:

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013


Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură și violență. Dar, după cum confirmă și CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă și libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără și avortul sau atracția pentru persoane de același sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de amenințarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

DONEAZĂ !

Asociația ProValori Media
RO18RZBR0000060016473191- RON
RO85RZBR0000060016473246 – EUR

Dragă cititorule,
Foarte multă lume se bate pentru atenția ta, dar noi nu putem face asta.
Așadar, îți lăsăm deplina libertate de a alege să ne urmărești sau nu.
Ne străduim să adunăm la un loc, fără conformism, teamă sau prejudecăți,
informațiile relevante pentru tine, familia ta și alegerile tale.
Pentru a ți le proteja și păstra, trebuie să fii în primul rând informat.
Dacă ți se pare că informările și analizele pe care le selectăm sunt utile pentru viața ta
și se pot dovedi necesare în dezbaterea publică din România,
te invităm să faci cunoscut site-ul nostru și altora
și să susții financiar, după posibilități,
continuarea și profesionalizarea demersului nostru.
Cu recunoștință,
Redacția Stiripentruviata.ro
Știri pentru viață, pentru femeie, pentru familie

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button