homosexualitate

VIDEO: Parada homosexualilor de la Belgrad a avut loc sub protecția blindatelor

dveri-4

Penultima paradă gay din Serbia a avut loc în 2010, când au avut loc incidente violente. Dar anul acesta, deoarece Serbia a cerut aderarea la Uniunea Europeană, i s-a spus în mod expres că parada gay va fi unul din testele sale de democrație.

Opoziția publicului larg a fost puternică, dar autoritățile au fost determinate să treacă testul. Pe 28 septembrie, parada gay a avut loc, în frunte cu primarul Belgradului și câți va membri ai guvernului.

În ajunul datei anunțate a evenimentului, 6.000 de oameni s-au adunat în centrul Belgradului, la un marș organizat de organizația politică pro-familie DVERI, cerând anularea evenimentului.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

dveri-5

Cu toate acestea, parada gay a avut loc a doua zi. Prezent la Belgrdad pentru a sprijini manifestările pro-familie, Alexey Komov, reprezentantul Congresului Mondial al Familiilor pe lângă ONU și secretar executiv al Comisiei pentru Familie a Patriarhiei Moscovei, a declarat, citat de Pravoslavie.ru: „Pentru a proteja defilarea a 200 de persoane gay de poporul ortodox sârb, au fost moblizați 7.000 de polițiști, vehicule blindate și un elicopter”.

dveri-3

Același site citează surse neprecizate care spun că poliția a făcut uz excesiv de forță, căruia i-a căzut pradă chiar fratele premierului sârb Vucic, care a fost bătut la Belgrad (cel mai probabil din greșeală).

Mai multe fotografii ale agențiilor de presă care arată desfășurarea de forțe de la eveniment se găsesc aici.

Deoarece arhimandritului Rafail Karelin a scris că aceste parade gay, „ca niște marșuri ale victoriei, pot fi interpretate din punct de vedere mistic ca ritualuri de desacralizare a străzilor și orașelor”, după marșul respectiv, 8.000 de credincioși care aveau binecuvântarea Patriarhului Irineu al Serbiei, au pornit de la catedrala Sf. Sava pe străzile Belgradului cu cruci și icoane în mâini, pentru a resfinți locul.

Sursa: Pravoslavie.ru
Foto: Facebook

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button