Marşul pentru Viaţă

VIDEO. Irlanda: Dublinul se pregătește pentru al 11-lea Marș pentru Viață

Irlanda este unica țară europeană a cărei Constituție protejează dreptul la viață al copilului nenăscut – chiar și în caz de viol sau dizabilități grave ale copilului. Constituția irlandeză consfințește dreptul egal la viață pentru copilul nenăscut și mama sa prin ceea ce se numește Amendamentul 8.

Deloc întâmplător, această țară stă cel mai bine în Europa la nivelul de sănătate maternă al populației.

Însă în ultimii ani această stare de fapt este sub constant atac ideologic, cerându-se insistent, de către entități externe, sau la sugestia și cu sprijinul acestora, eliminarea respectivei prevederi constituționale. La finele anlui 2016, amendamentul 8, introdus prin Referendum în 1983, a fost atacat de o parte a societății civile, iar acum se încearcă organizarea unui alt referendum, care să schimbe legea fundamentală a țării pentru a face avortul la cerere mai accesibil.

De aceea, pe 1 iulie 2017, susținătorii vieții sunt chemați la un nou Marș pentru Viață care să le arate parlamentarilor irlandezi că alegătorii lor susțin în continuare Amendamentul 8 și că propunerea ONG-urilor nu are susținere populară.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Între timp, noi am găsit o mulțime de fotografii de la Marșul pentru Viață România pe Timeline-ul Marșului pentru Viață de la Dublin! Se pare că ne oferim reciproc inspirație. Pe când un Marș pentru Viață coordonat la nivel european?

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button