avort

VIDEO: Hip Hop Ferentari au dat glas la Pro TV strigătului mut al copiilor avortați

HHF

Trupa HHF (Hip Hop Ferentari) a participat vineri, 6 mai 2016, cu un mesaj puternic la semifinala concursului televizat „Românii au talent” de la Pro TV. Cântecul lor, care a beneficiat și de o scenografie emoționantă, s-a referit la miracolul vieții nou-născute și la refuzul părinților de a aduce pe lume copiii pe care îi concep. Versurile vorbesc pe față despre avort și pruncucidere, dar și despre sărăcia extremă în care o mare parte a familiilor românești se zbate azi:

„Multe suflete nu apucă să iasă la suprafață
Trei din zece copii au o șansă la viață
Gândește că puteai fi și tu cel care
Era să iasă sfâșiat de lame necruțătoare!

(…)

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Incă un înger căzut, O șansă fără de început,
Un copil ce zicea «Mami» și nimic mai mult.
Cu conștiința pe viață că ai ezitat
Să oferi o șansă la viață celui în pântec purtat.

Strigăt mut: «Puteam să vă iubesc.
Nouă luni am stat în pântec așteptând să ies,
Să văd lumina zilei. Mami, Tati, vă iubesc!
Îngerii fie cu voi, de sus vă privesc!»”

VIDEO: Mesajul pro-viață al HHF la „Românii au talent 2016”

Trupa HHF (Hip Hop Ferentari) este formată din Marius Manea, de 27 de ani, casier la un magazin alimentar, și Cornel Mihalache, de 21 de ani, un tânăr care livrează pizza în cartier. Amândoi sunt din cartierul bucureștean Ferentari, faimos pentru problemele sale  sociale.

Cei doi au înregistrat până acum 18 piese cu o pereche de căști și un microfon de calculator. Le-au masterizat singuri, cu tutoriale de pe internet. În filmul de prezentare difuzat la Pro TV vineri seară, Marius spune că e mare lucru că un casier și un băiat care face pizza au ajuns pe micile ecrane ale românilor.

După show, pe pagina oficială a trupei, cei doi au postat mesajul:

Piesa asta am scris-o în urmă cu doi ani, când deeZee (n.ed. – Marius) a trăit pe propria piele exact ce a scris și a reprezentat pe scenă!

Marius locuiește împreună cu mama și cu iubita lui, iar de curând a anunțat pe pagina personală de Facebook că va deveni tătic, setându-și ca poză de profil imaginea de ecograf a bebelușului său nenăscut.

Cornel scrie versuri de cand era mic, talent moștenit de la mama lui, căreia îi plăcea să scrie poezii. El a mai declarat pentru Pro TV că a își admiră mama, pentru că a reușit să-și crească copiii, deși familia a trăit în mari lipsuri, iar părinții nu s-au înțeles bine, în cele din urmă divorțând:

Mamei mele i-a fost greu să mă crească, având în vedere că am mai avut trei frați. Mi-aș fi dorit să fi avut aceeași putere ca mama, să pot să cresc și eu la rândul meu patru copii [sau] măcar unul.

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button