avort

Vedete pentru viață

Chiar dacă Hollywoodul pare fieful celor mai liberale vederi, există și monștri sacri care merg contra curentului. Iată declarațiile câtorva bărbați celebri din show-bizul american:

Jack Nicholson

the-departed-186027l

Cînd era adult, a aflat că cea pe care o credea sora lui îi era de fapt mamă, iar cea pe care  o credea mama sa îi era bunică. În 1937, toată lumea îi sugerase mamei sale biologice să îl avorteze, fiindcă era încă adolescentă și necăsătorită. Dar ea a refuzat. Poate că acest lucru l-a făcut pe Jack Nicholson să declare, într-un interviu publicat în 1984 de revista Rolling Stone:

În ceea ce privește avortul, sunt în răspăr cu segmentul electoral pe care îl reprezint, fiindcă mă pronunț ferm împotriva acestuia. Nu am dreptul la nicio altă opinie. Singura mea emoție referitoare la asta este literalmente gratitudinea – pentru propria viață.

Mel Gibson

payback-907245l

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Într-un interviu televizat realizat de Barbara Walters în 1990, la apogeul celebrității, Gibson a spus:

Nu putem decide noi cine să vină pe lume și cine nu. Această decizie nu ne aparține.

Despre distrugerea celulelor embrionare cu scopuri de cercetare, el a mai declarat:

Această cercetare nu a produs un singur tratament valid în 23 de ani. Nu aprodus decât tumori, respingere și mutații. Dacă nici pe investitori nu îi atrag aceste rezultate științifice slabe, atunci de ce să le finanțăm pe spinarea contribuabililor? (…) A crea viață doar ca să o distrugi ulterior este pur și simplu incorect.

Jim Caviezel

Mission Creep

În 2009, a declarat pentru Catholic Digest că atitudinea sa pro-viață e mai importantă decât propria carieră:

Uite, sunt pentru ajutarea femeilor. Dar pur și simplu nu văd cum le ajută avortul. Și nu îmi iubesc atât de mult cariera încât să-mi spun: O să tac în legătură cu asta.

Donald Trump


După ce s-a pronunțat ani în șir în favoarea avortului, într-o bună zi Donald Trump a declarat:

Un motiv pentru care mi-am schimbat părerea este că soția unui prieten a rămas gravidă. El nu voia copilul. Dar mi-a spus apoi plângând că acest copil a devenit lumina ochilor lui și că este cel mai măreț lucru care i s-a întâmplat. Și acesta era un copil pe care nu și-l dorea în viața lui.

Justin Bieber

justin-biebers-believe-141189l

Patti Malette, abuzată în copilărie, a avut o adolescență furtunoasă, cu droguri, sex și o tentativă de sinucidere. La 17 ani, ea a rămas gravidă cu cel care avea să fie pop-starul canadian Justin Bieber.

În 2001, fiul ei a declarat pentru revista Rolling Stone in 2011:

Nu prea cred în avort, e ca și cum omori un copil.

Despre cazurile de viol, a spus:

Păi, cred că e foarte trist, dar totul trebuie să aibă un motiv. Și nu văd un motiv în asta.

Nick Cannon

Rapperul Nick Cannon, soțul vedetei pop Mariah Carey, a lansat în 2005 un cântec intitulat Can I Live? Acesta povestește cum el însuși era să fie avortat de mama sa.

Sursa: Life News
Foto: Warner Bros., Icon Entertainment Intl.

 

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole relaționate

Back to top button