avort

Un studiu arată că femeile care vor să facă avort se răzgândesc după ce văd ecografia copilului

ultrasound4d18

În luna ianuarie, revista Obstetrics and Gynecology a publicat un studiu  care a făcut valuri în presă. Studiul a urmărit în 2011 peste 15.000 de femei ce se gândeau să avorteze. O parte dintre acestea au decis să-și facă ecografie, pentru a vedea copilul pe care îl purtau.

În urma cercetării, s-a ajuns la cocnluzia că aceste ecografii nu au influențat în mod semnificativ decizia femeilor de a face avort. Studiul s-a bucurat de o atenție considerabilă în presă, mai ales din partea unor titluri precum Slate, blogul Health and Family al ziarului Time și RhRealityCheck. Rezultatele încearcă să demonteze afirmațiile pro-viață, conform cărora ecografiile sunt capabile să convingă femeile care se gândesc la avort să facă o alegere în favoare copilului din pântece.

Cu toate acestea, la o privire mai atentă, studiul relevă limitări importante în abordare. În primul rând, ecografiile au fost făcute la sediile Planned Parenthood, instituție cu interes financiar direct ca femeile să aleagă avortul. În consecință, e foarte probabil ca ecografiile văzute de femei să nu fi fost deosebit de clare sau expresive. În al doilea rând, studiul arată că pe femeile nehotărâte ecografia le-a influnețat într-o măsură mai mare să nu facă avort.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Această constatare a rămas valabilă și după menținerea acelorași variabile demografice și economice. Ca atare, studiul oferă dovezi bune că o parte semnificativă dintre femeile înclinate spre avort se răzgândesc după ce văd ecografia.

Relatările despre studiu oferă încă un exemplu despre felul în care presa centrală face tot posibilul să înfățișeze măsurile pro-viață drept ineficiente. De exemplu, în reportajele despre scăderea numărului de avorturi, majoritatea canalelor mass-media dau cel mai mare credit metodelor de contracepție.

Cu toate acestea, ei nu comunică faptul că rata sarcinilor neintenționate a rămas constantă de-a lungul anilor și că folosirea contraceptivelor a început să crească cu mult înainte de începerea scăderii ratei avorturilor.

Cât despre diminuarea activității sexuale în rândul adolescenților, acesta este un subiect boicotat în mass-media.

În mod similar, cea mai mare parte a cercetărilor academice care dovedesc eficacitatea restricției impuse asupra finanțării publice a avorturilor, cât și a legilor care facilitează implicarea părinților în cazurile de sarcină la adolescente se bucură de o atenție foarte restrânsă din partea presei generaliste.

 

Sursă: LifeNews

Traducere: Diana Elena Gratie

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button