religie

Un milion de polonezi au făcut un lanț de rugăciune în jurul Poloniei

LifeSiteNews, 9 octombrie 2017

Sâmbătă, 7 octombrie 2017, un milion de polonezi s-au rugat în același timp la Fecioara Maria să mântuiască Polonia și lumea întreagă. Credincioșii catolici s-au adunat de-a lungul granițelor, în biserici și locuri publice din orașele țării.

Acțiunea „Rozariu la granițe” s-a desfășurat în aproximativ 4.000 de locații situate la Marea Baltică și la granița cu Germania, Cehia, Slovacia, Ucraina, Belarus, Lituania și Rusia.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Peste 90% din cei 38 de milioane de sunt romano-catolici. Premierul Poloniei, Beata Szydlo, a salutat participanții printr-un mesaj pe Twitter:

Organizațiile și canalele media progresiste au calificat acțiunea drept „controversată”, „xenofobă”, „islamofobă” sau pur și simplu „nereprezentativă pentru Biserica Catolică”.

Rafał Pankowski, directorul organizației de promovare a multiculturalismului „Never Again” din Varșovia, a declarat, citat de agenția Associated Press: „Întregul concept de a face aceasta la granițe subliniază modelul etno-religios și xenofob de identitate națională”.

Krzysztof Luft, fost membru al celui mai mare partid de opoziție din Polonia (liberal), Platforma Civică, a scris pe Twitter: “Lupta creștinismului pe scară largă. Religia ca instrument de menținere a înapoierii în parohia noastră poloneză”.


Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură și violență. Dar, după cum confirmă și CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă și libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără și avortul sau atracția pentru persoane de același sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de amenințarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

DONEAZĂ !

Asociația ProValori Media
RO18RZBR0000060016473191- RON
RO85RZBR0000060016473246 – EUR

Dragă cititorule,
Foarte multă lume se bate pentru atenția ta, dar noi nu putem face asta.
Așadar, îți lăsăm deplina libertate de a alege să ne urmărești sau nu.
Ne străduim să adunăm la un loc, fără conformism, teamă sau prejudecăți,
informațiile relevante pentru tine, familia ta și alegerile tale.
Pentru a ți le proteja și păstra, trebuie să fii în primul rând informat.
Dacă ți se pare că informările și analizele pe care le selectăm sunt utile pentru viața ta
și se pot dovedi necesare în dezbaterea publică din România,
te invităm să faci cunoscut site-ul nostru și altora
și să susții financiar, după posibilități,
continuarea și profesionalizarea demersului nostru.
Cu recunoștință,
Redacția Stiripentruviata.ro
Știri pentru viață, pentru femeie, pentru familie

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button