miracolul vieţii

Un copil nenăscut și-a salvat mama și pe sine însuși de la moarte sigură: până au ajuns la spital, el și-a lipit spatele de ruptura uterină

hand-1270531

Agerpres, 6 iulie 2017

În European Journal of Obstetrics, Gynecology and Reproductive Biology, dr. Charles Garabedian, ginecolog obstetrician, a publicat împreună cu câțiva colegi de la un spital din Lille, Franța, cazul excepțional al unei rupturi uterine care implica un grad uriaș de risc fatal pentru mamă și copil, dar care s-a terminat cu bine pentru amândoi.

O femeie însărcinată în opt luni și jumătate a suferit o ruptură de uter, riscând să piardă și copilul, și o cantitate enormă de sânge. Când femeia a ajuns la spital cu dureri cumplite, medicii au constatat cu mirare că „Toate analizele erau normale: examenul clinic, ecografia copilului, înregistrarea bătăilor inimii bebelușului”. La ecografie s-a vădit însă ruptura de perete uterin la mama care avusese anterior o cezariană.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

”Ceea ce este extraordinar este faptul că bebelușul și-a lipit spatele de zona rupturii”, fapt ce a permis ”colmatarea breșei și evitarea unei hemoragii și exteriorizarea cordonului”, a explicat medicul.

Totul s-a terminat cu bine pentru mamă și copil, care s-a născut prematur prin operație de cezariană.

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button