libertate de conștiințăteoria genului

Twitter i-a suspendat contul unui expert în disforia de gen, după ce și-a comunicat descoperirile despre această tulburare

Ray Blanchard este un expert recunoscut la nivel mondial în ceea ce privește disforia de gen. Twitter i-a suspendat, zilele trecute, contul dr. Blanchard, din cauza unei postări în care acesta scria despre descoperirile lui cu privire la această boală – în urma unei vieți întregi pe care a dedicat-o studierii disforiei de gen.

Ray Blanchard spunea, pe Twitter, că transsexualismul și formele mai ușoare de disforie de gen sunt forme de tulburare mintală; că operațiile de schimbare de sex nu ar trebui luate în calcul pentru nici un pacient cu vârsta sub 21 de ani și care nu a trăit cel puțin doi ani în pielea celuilalt „gen”; că disforia de gen nu reprezintă o „orientare sexuală”; că „sexul” rezultat în urma operației de schimbare de sex ar trebui să fie analog cu o ficțiune legală – și că această ficțiune legală nu ar trebui să se aplice, de exemplu, competițiilor sportive (bărbații „transgender” nu ar trebui să poată concura în competițiile pentru femei). 

Pentru aceste afirmații, el a fost suspendat pe Twitter, și a fost acuzat de „discursul urii”.

Este posibil ca imaginea să conţină: 1 persoană, text
Gabriel Popa

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

One Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button