familie

Te simți ca Nicole Brown? Atunci mai bine fugi de bărbatul care poate va fi responsabil de moartea ta!

de Redacția Stiripentruviata.ro

Presa internațională scrie că fosta vedetă a fotbalului american, OJ Simpson, a murit la vârsta de 76 de ani. Întreaga lume își amintește procesele din anii 1990, când sportivul a fost acuzat de uciderea fostei soții.

O scrisoare de la Nicole Brown către soțul ei, OJ Simpson, exprimă realitățile unei relații toxice, stările și sentimentele femeii abuzate. Insistența părinților a făcut-o să amâne divorțul. La doi ani după divorț, Nicole Brown fost ucisă împreună cu iubitul ei din acel moment.

OJ Simpson, singurul suspect, a fost achitat în procesul penal, apoi, într-un proces pentru daune civile, a fost găsit responsabil de moartea celor doi și a trebuit să plătească familiilor lor circa 30 milioane de dolari.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Redăm mai jos fragmentele din scrisoarea nedatată care au fost citite la proces. OJ Simpson a declarat că nu a primit scrisoarea și că a fost scrisă la cererea avocaților lui Nicole Brown înainte de procesul de divorț.

Acuitatea cu care scrisoarea descrie starea unei femei care acceptă o relație toxică și violentă ani la rând și modul în care Nicole Brown și-a sfârșit viața pământească transmit un mesaj clar: Dacă te simți și tu ca Nicole Brown, fugi de bărbatul care poate va fi responsabil de moartea ta!

Iată scrisoarea:


O.J.,

Cred că trebuie să pun totul într-o scrisoare. Cu mulți ani în urmă, obișnuiam să mă descurc mult mai bine într-o scrisoare, o să încerc și acum.

Aș vrea să păstrezi această scrisoare dacă ne despărțim, ca să știi întotdeauna de ce ne-am despărțit. Mi-aș dori să o păstrezi și dacă vom rămâne împreună, ca o amintire.

Sunt atât de supărată acum! Dacă nu aș ști că i-aș pierde pe Sydney și Justin în instanță, m-aș (vulgaritate) cu fiecare tip care-mi iese-n cale, inclusiv cu unii pe care îi cunoști, doar ca să vezi și tu cum e.

Aș vrea să-mi explice cineva toate astea. Eu văd căsnicia noastră ca pe o mare greșeală, dar tu nu.

Știam ce fel de relație avem dinainte de a ne căsători. Am știut după 6 ani că toate lucrurile care credeam că se întâmplă – chiar se întâmplau! –Chiar dacă eu atunci cedam: „Îmi pare rău că am gândit așa.” „Îmi pare rău că nu te cred.” „Îmi pare rău că nu am încredere în tine”.

M-am împăcat cu tine tot timpul și chiar, de multe ori, m-am învinovățit pe mine pentru infidelitățile tale. Știu că așa a fost, pentru că ne-am și certat pe tema asta și chiar am discutat despre asta cu familia mea și cu un pastor înainte de a ne căsători.

OK, înainte de căsătorie, le-am trecut cu vederea (ilizibil) în principal pentru că ai spus că nu eram căsătoriți la momentul respectiv.

Am presupus că atitudinea ta neplăcută și răuvoitoare era menită să-ți acopere infidelitățile, lipsa de respect pentru femei și lipsa de maniere!

Cu mult timp în urmă, îmi amintesc că o prietenă de-a ta ți-a scris o scrisoare în care-ți cerea să vă întâlniți, fiindcă nu erai căsătorit încă. Avea și ea aceeași idee despre căsătorie ca mine. Credea că, dacă te vei căsători, nu vei mai ieși cu alte femei – adulterul este încă o noțiune foarte importantă pentru mulți oameni.

Este unul dintre primele 10 lucruri pe care le-am învățat la școala duminicală. Chiar tu ai spus(ilizibil) că lucrurile pe care le înveți la școală rămân! Și cele 10 porunci mi-au rămas în minte! Îmi doream să fiu o soție minunată!

Te-am crezut că până la urmă vom fi „doar noi doi și toți ceilalți”: că oamenii vor fi invidioși sau uimiți că am reușit să rămânem împreună și să devenim, până la urmă, un cuplu adevărat.

Am lăsat garda jos și am crezut că, în sfârșit, vom fi doar noi doi – tu ai vrut un copil (așa ai spus) și am vrut și eu un copil. Dar, pe măsură ce luam în greutate, deveneai groaznic. Îmi aruncai priviri scârbite, de dezgust – uneori îmi spuneai lucruri răutăcioase despre înfățișarea mea, îmi întorceai spatele și mă mințeai.

Într-o zi, mama mi-a spus: „El chiar crede că poți avea un copil fără să te îngrași”. Am luat în greutate între 4,5 și 8 kilograme când eram însărcinată cu Sydney. Ei bine, –e dat în scris că majoritatea femeilor se îngrașă de două ori pe atât. Nu a fost atât de mult – dar m-ai făcut să mă simt atât de urâtă! Eu oricum am fluctuat cu plus-minus 10 kg de când aveam 15 ani. Așa că nu era atât de multă greutate în plus față de cum eram de obicei – Cred că mama – Credeai că, dacă un copil cântărește 3 kg, și femeia ar trebui să cântărească doar 3 kg în plus. Aș vrea să-ți spun în sfârșit că nu este așa – Și, dacă ai fi citit cărțile despre sarcină pe care ți le-am dat, poate ai fi știut asta.

Ce să mai vorbim de sentimentul de singurătate…

Între nașterea celor doi copii, Sydney și Justin, spui că hainele mele te-au deranjat – că pantofii mei erau pe podea și te-am deranjat – Uau, ce groaznic!… Dar poate îmi pierdusem încrederea în mine după ce mă făceai să mă simt cum am explicat mai sus. A existat perioada dinainte de Justin și la câteva luni după ce am avut-o pe Sydney când m-am simțit foarte bine, mi-am revenit în formă și ne-am împăcat. Și m-ai bătut de am văzut stele verzi, apoi am mințit la radiografie și am spus că am căzut de pe bicicletă… Îți amintești!??

Asta mi-a dat multă încredere în mine însămi…

Și mai sunt destule momente despre care aș putea aminti și care mi-au făcut căsnicia minunată – ca jocul TV și ieșitul înainte de meci sau petrecerea de ziua ta când ai împlinit 40 de ani și săptămâna dinaintea ei. Dar nu vreau să mai vorbesc despre trecut. Mă deprimă.

Apoi a venit sarcina cu Justin și vai, cât de minunat m-ai tratat din nou – îmi amintesc că am jurat pe Dumnezeu și pe mine că sub nicio formă nu te-aș lăsa să fii cu mine în sala de naștere.

Te-am urât foarte mult.

Și de la nașterea lui Justin și bătaia nebună din noaptea de Revelion.

Pur și simplu nu văd asemănări între poveștile noastre – eram foarte rea, fiindcă purtam bluze flaușate și-mi lăsam pantofii prin casă și fiindcă nu țineam ordine în casă și nu-mi aranjam părul cum voiai tu – sau nu eram gata cu cina în momentul exact în care intrai pe ușă sau pur și simplu te călcam pe nervi uneori.

Pur și simplu nu văd cum toate astea se pot compara cu infidelitatea, bătăile administrate soției, abuzul verbal – pur și simplu nu cred că toată lumea trece prin așa ceva.– Și, dacă aș fi vrut să te rănesc sau aș fi putut fi ca tine, aș fi făcut-o după incidentul (ilizibil). Dar nici atunci nu am făcut-o. Am sunat la poliție să-mi salvez viața, indiferent dacă mă crezi sau nu. Dar nu am profitat de acel moment, nu te-am chemat în instanță, nu am vorbit cu presa și nu am făcut mare tam-tam. Am așteptat să se stingă de la sine și mi-am dorită să se stingă acest incident. Dar de atunci nu te-am mai iubit și nimic nu a mai fost la fel.

M-a făcut să arunc o privire asupra vieții mele cu tine – viața mea minunată cu superstarul, acel om minunat, O.J. Simpson, tatăl copiilor mei – soțul care, de dapt, se simțea teribil de nesigur (ilizibil) – fata fără stimă de sine (ilizibilă) de valoare – trebuie să fie (ilizibilă) acele lucruri pentru a (rămâne) cu un astfel de tip.

Cu siguranță nu este nevoie de o persoană puternică pentru a fi cu un astfel de tip și cu siguranță nimeni nu ar fi invidios pe o astfel de viață.

Sunt de acord, după ce ne-am căsătorit, lucrurile s-au schimbat – nu puteam avea o casă plină de oameni, cum obișnuiam, pentru care să fac grătare, pentru că aveam alte responsabilități. Nu am vrut să merg la multe evenimente și am dat înapoi în ultimul moment de la unele călătorii și recunosc că îmi pare rău.

Eu cred însă că o relație se bazează pe încredere – și, ultima dată când am avut încredere în tine a fost la nunta noastră. Îmi este atât de greu să mai am încredere în tine. Chiar dacă spui că ești alt om. Acel O.J. Simpson mi-a adus o mulțime de dureri în inimă – mi-a fost atât de greu cu el – mi-am dorit atât de mult să fiu o soție bună. Dar nu mi-a dat nicio șansă.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button