opinii

SUA nu va mai sprijini neomarxismul: Senatori SUA reclamă la Secretariatul de Stat, responsabil cu politica externă, că Soros folosește banii contribuabililor și cooperarea diplomaților americani cu ONG-urile sale locale ca să destablizeze alte state

de Paul Ghițiu, Evenimentul Zilei

Washington, 14 martie 2017

Șase senatori ai SUA, printre care și fostul candidat prezidențial Ted Cruz, au trimis noului secretar de stat Rex W. Tillerson o scrisoare în care se vorbește și despre implicarea lui Soros în subminarea puterii și favorizarea unei agende pur progresiste în alte state. Iată paragrafele semnificative:

După cum, fără îndoială știți, Macedonia a fost implicată într-un proces de construire a guvernului de coaliție după alegerile din decembrie 2016. Din nefericire, am primit rapoarte credibile despre faptul că, în ultimii câțiva ani, misiunea SUA a intervenit direct în politica partidelor din Macedonia, ca și în configurarea mediului de presă și al societății civile, favorizând grupurile politice de stânga. Considerăm aceste rapoarte neplăcute și chiar extrem de problematice.

O mare parte din activitatea din Macedonia avută în vedere a fost efectuată în această perioadă prin fonduri USAID acordate unor entități de implementare cum ar fi Foundation Open Society a lui George Soros. …. s-a permis lui Open Society – Macdeonia ca ajutorul nostru extern, provenind de la plătitorul de taxe, să fie folosit de aceasta pentru a impune o agendă progresistă și a susține stânga politică. … Suntem deosebit de îngrijorați de promovarea unor politici care sunt controversate chiar și în țara noastră și au potențialul de a afecta relațiile noastre cu cetățenii statelor beneficiare.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Această problemă nu se limitează la Macedonia, ci pare a fi un model de activitate îngrijorătoare în această regiune volatilă. Lideri respectabili din Albania au plângeri similare despre diplomații USA și despre organizațiile susținute de Soros. Foundation Open Society – Albania și experții săi au creat controverstul Strategy Document for Albanian Judicial Reform. Acești lideri cred că aceste „reforme” au scopul de a da primului ministru și guvernului de stânga controlul complet asupra puterii judecătorești…

… este tulburător că acest comportament pare să fie devenit o problemă a multora dintre ambasadele noastre, misiunile AID și reprezentanțele diplomatice din întreaga lume. În mod continuu, lideri străini care au vizitat Washingtonul și-au exprimat preocuparea despre cum sunt folosite contraproductiv fondurile contribuabililor americani. Situațiile din Albania și Macedonia sunt numai exemplele ultime ale acestora, dar am luat cunoștință de multe alte astfel de preocupări din America Latină și din Africa.

Scrisoarea este semnată de senatorii Michael S. Lee, Thorn Tills, Ted Cruz, James M Inhofe, David A Perdue, Bill Cassidy și poate fi citită în pdf, împreună cu scrisorile acestora către ambasadorul din Macedonia aici aici.

Și citind-o, nu vă revin în minte secvențe similare cu organizații „democratice” din România (susținute printre altele și cu, sau numai cu bani dinspre Open Society și alte organizații fanion ale lui Soros) cu strategii, programe, cu amenințări din arsenalul progresist corect politic de „discriminare”, „xenofobie”, „fascism” și „rasism” , cu incitări la ură, dezbinare, disoluție, anarhie, cu impunerea arbitrară a unor politici educaționale (educația sexuală), politicilor diversității (LGBTismul, concret parada gay, parteneriatul civil, căsătoria homosexuală), a politicilor migraționiste, a abandonării identității și „naționalismelor”? Voi reveni.

Citește mai multe articole de Paul Ghițiu

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button