familie

Studiu: meseria de mamă, echivalentă cu 2,5 locuri de muncă cu normă întreagă

În cadrul unui studiu realizat în Statele Unite ale Americii, specialiștii au arătat că o mamă muncește în medie 98 de ore pe săptămână, de două ori mai mult decât media în ceea ce privește programul de muncă săptămânal. Aceștia au analizat programul zilnic în cazul a 2.000 de mame care s-au întors la locul de muncă și care aveau copii cu vârsta cuprinsă între 5 și 12 ani.

Rezultatele obținute în urma cercetarii au arătat că ziua de lucru începe pentru cele mai multe dintre mame dis-de-dimineață și se termină după 20.30. Mai mult, zilele de weekend sunt de cele mai multe ori similare cu cele din timpul săptămânii.

„Rezultatele obținute în urma studiului arată cât de solicitantă poate să fie meseria de mamă, dar și câte sarcini și obstacolele trebuie să depășească femeia de-a lungul zilei”, spune Casey Lewis, directorul Departamentului de Sănătate și Nutriție într-o companie din domeniul alimentar.

Pe parcursul studiului specialiștii au încercat să descopere și ce lucruri/persoane sunt de ajutor mamelor în zilele încărcate, iar printre acestea se numără sprijinul bunicilor, dădaca la care apelează din când în când, serialele, sucurile și gustările, cafelele, tabletele, dar și accesul la mâncare de tip drive-in.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Sursă: totuldespremame.ro


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button