Uncategorized

Știri pe scrurt, 22 iulie 2014

Preluare Alianța Familiilor din România

Canada: In luna mai, guvernul canadian a emis un studiu privind impactul tehnologiei asupra sexualitatii adolescentilor canadieni, din care rezulta ca sexting-ul (atingerile sexuale) este un flagel national. Studiul il gasiti AICI.

Biserica Anglicana: Biserica Anglicana a decis hirotonirea femeilor ca episcopi. Recomandam un comentariu pe aceasta tema al unui teolog american. El crede ca decizia este gresita si accentueaza rapiditatea cu care sugestia de hirotonire a femeilor a fost aplicata. In doar 20 de ani, ne aminteste Mohler, Biserica Anglicana a schimbat teologia, practica si traditia bisericeasca a ultimilor 2000 de ani. (link)

Parlamentul European: Va amintiti de Raportul Lunacek, adoptat in februarie care promoveaza liberalizarea sexualitatii in spatiul european. Autoarea Raportului, Ulrike Lunacek, a fost realeasa in Parlamentul European si este liderul grupului homosexualilor din aceasta institutie. (link)

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Sexualitate: In urma cu citeva saptamini am publicat intr-o editie de joi recenzia unei carti privind sexualitatea, scrisa dintr-o perspectiva crestina. Un cititor ne-a transmis un comentariu tip blog pe acelasi subiect. (link)

CEDO: Pe 16 iulie, Curtea Europeana a Drepturilor Omului a refuzat sa recunoasca existenta unui drept la casatorii homosexuale in contextul Conventiei Europene a Drepturilor Omului. Cazul a implicat Finlanda. Textul in engleza al opiniei poate fi citit aici.

Spania: In decembrie Spania a propus un nou regim legislativ pentru avort. In iunie a avut loc la Madrid o conferinta internationala pe tema acestui proiect. (detalii in spaniola aici) Expertii exprima impresii favorabile despre proiectul legislativ care afirma si respecta dreptul la viata al copiilor nenascuti. Detalii.

Sexualitate: Un studiu recent publicat de un sociolog de la Universitatea Texas din Austin indica faptul ca in marea lor majoritate tinerii crestini americani practica normele sexuale biblice, inclusiv abstinenta si monogamia. Un comentariu pe aceasta tema, aici.

Declinul casatoriei: Conform unui sondaj de opinie recent, jumatate din tinerii americani afirma ca familia, casatoria si copiii nu sunt o prioritate pentru ei. Sondajul si comentariul au fost publicate in revista americana The Atlantic. (link)

Valoarea monogamiei: O tanara crestina contracareaza sondajul de opinie din The Atlantic cu un comentariu al ei in care accentueaza valoare monogamiei si importanta ei pentru relatiile dintre sexe.(link)

Persecutie religioasa: Recomandam un articol privind persecutia religioasa in Rusia si China. (link)

Eutanasie: Presa britanica a publicat un articol al unui doctor olandez care cu ani in urma promovase eutanasia si suicidul asistat cu multa fervoare. In ultimii ani, insa, a devenit unul din cei mai proeminenti oponenti ai acestor practici. Articolul lui descrie situatia tragica a industriei mortii (adica suicidul asistat si eutanasia) din Olanda. (link)

Bizar: O stire cu totul bizara a parvenit recent din China. Este vorba de o familie care si-a vandut copilul ca sa-si poata cumpara jocuri video. (link)

Incest aprobat: Un judecator australian a refuzat sa aplice pedeapsa pentru un caz de incest, decizia lui fiind ca incestul s-ar putea sa nu mai fie o crima ori o practica taboo, avand in vedere ca relatiile homosexuale deja au fost dezincriminate. De ce nu, intreaba el, si relatiile de incest. (link)

Macedonia: Guvernul Macedoniei a demarat un proiect constitutional de definire a casatoriei naturala in constitutie. Exista voturi suficiente pentru adoptarea lui. (link)

ONU: ONU a anuntat recent ca recunoaste casatoriile homosexuale facute in tarile care le permit, in sensul ca angajatii ONU homosexuali „casatoriti” vor fi tratati pe picior de egalitate, privind statutul si beneficiile, cu restul persoanele casatorite. (link)

Australia: Statul australian va acorda cuplurilor casatorite bonuri (vouchers) de 200 dolari pentru imbunatatirea relatiilor conjugale. Ele pot fi folosite pentru consiliere, educatie conjugala, si alte servicii desemnate sa intareasca relatiile dintre soti. (link)

Divortul si copiii: Articolul alaturat discuta trauma cauzata copiilor de divortul parintilor lor. Copiii divortatilor merg mai frecvent la psihiatru decat ceilalti copii. (link)

Florida: Un judecator federal a decis recent in Florida ca ateii au aceleasi drepturi de a distribui materiale informative in scolile publice din stat ca si crestinii. (link)

SUA: Un studiu al unei organizatii pro-avort din America reflecta o realitate imbucuratoare pentru noi: in SUA devine tot mai greu sa obtii un avort din cauza multor legislatii care complica prestarea acestor „servicii”. (link)

Australia: Casatoriile homosexuale inca sunt interzise in Australia. Dar 72% dintre australieni se pronunta pentru legalizarea lor. Sondajul insa a fost efectuat de organizatia homosexualilor australieni… (link)


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole relaționate

Back to top button