criza de sarcină

Sprijin pentru centrele pro-viață: Ortodocșii americani organizează o Petrecere Națională de Bunvenit pentru Bebeluși

de Redacția Stiripentruviata.ro

Parohii din Biserica Ortodoxă a Americii (OCA) organizează, de sărbătoarea Bunei Vestiri, Petrecerea Națională de Bunvenit pentru Bebeluși – National Orthodox Baby Shower.

Petrecerile de tip Baby Shower sunt un obicei american prin care prietenii și rudele unei femei însărcinate îi aduc acesteia daruri pentru copil – o modalitate elegantă de a oferi sprijin mamei însărcinate și familiei.

Ortodocșii americani au creat un concept similar, prin care donatorii sunt chemați să contribuie pentru susținerea centrelor de sprijin pentru femeile în criză de sarcină, astfel încât acestea să poată primi sprijin concret când așteaptă un copil.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Enoriașii sunt invitați să ajute centrele pro-viață, pentru ca acestea să le ajute pe femeile însărcinate.

Petrecerea Națională de Bunvenit pentru Bebeluși este organizată de Orthodox Christians for Life (OCL), Sectorul Pro-Viață al OCA, și anul acesta se află la a doua ediție.

Dacă anul acesta au participat doar opt parohii, în 25 martie 2022 vor participa 30. Fiecare dintre ele va lua legătura cu un centru local de sprijin în criza de sarcină pentru a evalua nevoile mamelor și apoi a organiza o colectă în preajma sărbătorii Bunei Vestiri.

„De Buna Vestire, Fecioara Maria primește o veste îmbucurătoare de la înger și spune un DA smerit unei sarcini neașteptate. Dar multe femei care află că sunt însărcinate trec printr-un moment de criză”, spune Emily Wilkinson, Director Executiv OCL.

„Intră în panică și li se pare că nu pot avea un copil, că nu au resurse ca să-l crească. Dar mișcarea pro-viață le vine în întâmpinare și le spune că sunt suficient de puternice și că vor primi și sprijin. Devenind partenera unui centru care oferă astfel de sprijin, comunitatea ortodoxă poate contribui la transformarea unei circumstanțe dificile într-o mare binecuvântare pentru femeile în cauză.”

Centrele de sprijin în criza de sarcină din SUA asigură servicii în valoare de milioane de dolari anual: teste de sarcină, ecografii, educație parentală și pentru perioada sarcinii, resurse materiale – scutece, lapte praf, hăinuțe pentru bebeluși și altele.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button