valorile familiei

Simona Halep: „Ca să poți realiza lucruri mărețe în viață ai nevoie de sprijinul părinților. Fără ei nu ai puterea interioară necesară”

Simona Halep a acordat Agenției de presă Basilica a Patriarhiei Române un interviu despre credință și secretul succesului în viață.

Campioana pune valorile familie în centrul vieții sale personale și profesinale. Poate și de aceea cea mai mare evlavie declară că o are față de Maica Domnului. Redăm un fragment din interviul acordat de sportivă:

Basilica.ro: Sunteți foarte atașată de familie. Aţi dedicat trofeul de la Wimbledon mamei dumneavoastră. Cât de mult credeţi că ajută relaţia sănătoasă cu părinţii în formarea unui tânăr?

Simona Halep: Ca să poți realiza lucruri mărețe în această viață ai nevoie de sprijinul total al părinților. Fără ei consider că nu ai puterea interioară necesară.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Basilica.ro: În scrierile Sfinţilor Părinţi se utilizează termeni sportivi pentru a descrie nevoinţele duhovniceşti sau eforturile spirituale, în special pentru că în ambele domenii este necesară disciplină şi perseverenţă. Cât de mult au cântărit aceste lucruri în atingerea performanţelor sportive?

Simona Halep: Disciplina este cea mai importantă latură a performanței. Perseverența este necesară pentru a putea merge înainte după fiecare eșec.

Basilica.ro: Pentru a se îngriji de sănătatea trupului, nu doar de cea sufletească, Biserica propune diverse competiţii sportive pentru copii la nivel parohial şi eparhial. Ce părere aveţi despre aceste iniţiative ale Bisericii?

Simona Halep: O inițiativă deosebită. Sportul e bun pentru sănătate și pentru relaxare mentală. Toți avem nevoie de energie pozitivă, iar sportul ajuta foarte mult!”

Citește interviul integral pe Basilica.ro.

Joi, 18 iulie 2019, într-o ceremonie de la Reședința Patriarhală, PF Daniel, Patriarhul României, i-a acordat Simonei Halep distincția „Crucea Patriarhală” pentru mireni. Cu această ocazie, PF Daniel a afirmat:

„Biserica, dragă Simona, prețuiește foarte mult faptul că mărturisiți în public prin semnul Sfintei Cruci credința creștină ortodoxă și prin aceasta arătați că reprezentați cu fidelitate poporul român credincios, jertfelnic și talentat”.

PF Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button