opinii

Se reia dogma feministă a avortului ca drept și se evocă legislația lui Ceaușescu, un mit mult prea eficient pentru a nu fi folosit, iarăși, fraudulos

de Anghel Buturugă, Facebook

Hotnews este ingrijorat ca nu se fac avorturi in spitalele patriei

Hotnews preia in headline un raport realizat de Filia, ONG feminist, care arata in cate spitale din Romania nu se fac avorturi deloc sau in timpul sarbatorilor religioase.

Filia este acel gen de ONG care consuma fonduri imense ca sa faca astfel de rapoarte, nefiind deloc implicat in munca de teren concreta pentru ajutorarea femeilor aflate in nevoie. Tipic militantismului de birou si de parada.

Hotnews este genul de presa care preia necritic rapoartele acestor ONG-uri, facandu-se trambulina ideologica pentru obiectivele acestora, transformandu-le in noua normalitate, noul mod de a gandi, nechestionat si nefiltrat.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Desi Hotnews nu o spune, e posibil ca raportul sa aiba rolul de a pune presiune pentru schimbarea legii actuale si pentru introducerea educatiei sexuale. Asta pentru ca autorii raportului arata ca motivul religios este doar una dintre cauzele pentru care multe spitale nu presteaza acest serviciu, celelalte tinand de modul in care e definit acest act in lege (nu intra in pachetul de asigurari obligatorii). In privinta educatiei sexuale, autorii raportului milteaza deschis pentru introducerea in scoli.

Sigur ca toata aceasta argumentatie e un castel de nisip. Nu se face nicio legatura factuala intre prezenta/absenta educatiei sexuale si problematica avorturilor; nu se face niciun efort de a plasa recurgerea la avort si la cauze sociale, nu doar „culturale”; se reia dogma feminista a avortului ca drept si a „violentei” presupusa de interdictia avortului; se evoca iarasi legislatia lui Ceausescu, un mit mult prea eficient pentru a nu fi folosit, iarasi, fraudulos.

Citește mai multe opinii de Anghel Buturugă


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button