viaţa de familie

Schimbarea celuilalt în căsătorie: „De regulă n-are habar de idealul nostru și n-are de gând să-i corespundă”

de Pr. Pavel Gumerov

În căsătorie, majoritatea conflictelor conjugale provin din aceea că oamenii își fac un anumit ideal privitor la felul în care trebuie să arate jumătatea, în care trebuie să se poarte, la calitățile pe care trebuie să le posede. […]

În primul rând, nu poți schimba pe altcineva fără a te schimba tu însuți.

În al doilea rând, de regulă, cel a cărui „remodelare și reeducare” se pregătește n-are habar de idealul nostru și n-are de gând să-i corespundă. El are propriile sale concepții despre felul cum trebuie să arate și să se poarte, și faptul că noi așteptăm de la el cu totul altceva reprezintă pentru jumătatea noastră o surpriză totală.

Pr. Pavel Gumerov, Conflictele familiale, prevenire și rezolvare, Editura Sophia

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button