familie

Sarcina i-a salvat probabil viața

Dacă nu ar fi rămas însărcinată, Courtney Gear nu ar fi aflat așa repede că are cancer la ovare. La prima ecografie cu ultrasunete, care se face în săptămânile 8-10 de sarcină, medicul a depistat tumoarea. Doctorul a spus că nu crede că tumoarea ar fi malignă, însă pentru biopsie ar trebui așteptată nașterea copilului.

Alarmată, Cortney s-a consultat cu familia și câțiva prieteni, care au sfătuit-o să ceară și o altă opinie. Din lista de medici pe care o selectase, un nume îi tot apărea în față, iar Courtney a decis să-l aleagă pe acesta. Acum Cortney este sigură că alegerea medicului nu a fost întâmplătoare, ci a venit de la Dumnezeu.

După ce a examinat-o, medicul a făcut un plan de monitorizare a sarcinii și a tumorii. Din păcate, tumoarea a continuat să crească, așa că medicii au recomandat intervenția chirurgicală. Deși inițial era a foarte supărată și îngrijorată de perspectica unei operații în săptămâna 15 de sarcină, Courtney avea să afle că aceasta a fost o binecuvântare. Principala îngrijoarare a lui Courtney era legată de copil. 

Intervenția chirurgicală a decurs bine pentru Courtney, dar după câteva zile medicul i-a dat vestea teribilă că are cancer. Vestea a șocat-o pe Courtney, mai ales că nu avusese niciun simptom. Cum era oare posibil să aibă cancer? Atunci Courtney a avut o revelație și i-a spus soțului ei Micah că sarcina este o adevărată binecuvântare, deoarece altfel nu ar fi avut cum să știe că are cancer. Organismul nu îi transmisese niciun semnal.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Atunci când i-a dat vestea, medicul a i-a spus „că intervenția divină a adus-o la el”, apoi a izbucnit în lacrimi și arătând spre o fotografie de pe perete a mărturisit că acesta este al doilea caz de cancer din cariera lui… . Primul fusese al fiicei lui, cea din fotografie. 

În urma controlului de după intervenția chirurgicală medicii i-au spus lui Courtney că celulele canceroase au dispărut complet. Există însă 25% șanse de revenire a cancerului și probabil va fi nevoie și de chimioterapie, evident după nașterea copilului. Până atunci Courtney este monitorizată de către medici și speră să nu mai fie nevoie de alt tratament.

„Acest mic miracol dinăuntrul meu m-a salvat de la extinderea cancerului. Nu aș fi știut că am cancer, dacă nu era prima ecografie cu ultrasunete. Cine știe cât ar mai fi durat? Îi mulțumesc lui Dumnezeu că m-a ascultat și m-a făcut să-i dau ascultare.”, mărturisește Courtney. 

Potrivit Asociației americane pentru Sarcini, 5,7% dintre femeile însărcinate au tumori la ovare, din care în jur de 5% se dovedesc maligne. Cancerul la ovare nu prezintă risc pentru copil. Tratamentul pentru cancer poate fi însă riscant pentru copil. Medicii sunt cei care evaluează riscurile pentru mamă și copil și recomandă tratamentul adecvat, în interesul amândurora.

Sursă: liveaction.org


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button