sfaturi pentru părinţi

Consilier școlar și psihoterapeut: „Creșteți copii buni și blânzi. Vă vor mulțumi când vor avea relații armonioase cu cei din jur”

de Melania Dragomir: Facebook

Fenomenul violenței la copii este în floare, violență fizică, verbală, intimidare, umilire, răutăți de tot felul, la tot pasul.

Violența conduce la frustrare, furie și altă violență. Agresorul devine victimă, victima se transformă în agresor sau întreține procesul.

Discuți cu părintele cu exemple concrete și te izbești de un zid:”nu mă ascultă”, „acasă nu face”, „nu el a început”,” „nu doresc să îi scad încrederea în el”, „stima de sine”, „profesorul e de vină”,” „școala nu are grijă”…orice.

Parentingul acesta de pe internet sau din ghiduri americane îndrumă „mămicile” și „burticile” să crească”pitici” în 10 pași de dans, să critice dăscălii care sunt de modă veche și habar n-au cât de special e „puștiul” și după ce reguli se ghidează ei acasă.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Dacă părintele ar privi măcar o clipă la mesajul de ajutor pe care îl transmite copilul, la lipsa lui de repere reale cu privire la comportamentul social acceptat, omenos. Dacă ne-am gândi o clipă la omul suferind din fața noastră, om care crește cu valori inversate, la dificultățile pe care le va întâmpina atunci când va realiza că nu e buricul-centrului Universului și că oamenii îl vor evita…

Mai nou blândețea și bunătatea le-au rămas la capătul listei de valori, generozitatea și încurajarea între copii nu mai există.

Îi creștem aroganți și tăioși, lipsiți de empatie. Cei mai frumoși, deștepți, mai luptători, cei mai cei… Să ne valideze nouă unicitatea și măreția.

Ghiciți cine va beneficia de pe urma acestui comportament la un moment dat?

Exact, chiar părintele.

Mai apoi, când capacitatea de autoreglare emoțională nu funcționează și văd că lumea e altfel și nu îi acceptă necondiționat, apar alte tulburări care sunt mult mai serioase.

Creșteți copii buni și blânzi.

Vă vor mulțumi la un moment dat! Atunci când vor avea relații armonioase cu cei din jur: frați, parteneri de viață, copii, colegii lor. Ei sunt cei mai importanți prieteni pe care îi veți avea în viață. Pe viață.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button