familie

Protestatarii au depus la Ambasada Finlandei un memoriu pentru repatrierea copiilor Smicală

de Redacția Stiripentruviata.ro

În pofida frigului de la sfârșitul acestei săptămânii, bucureștenii continuă să picheteze Ambasada Finlandei. Vineri, 7 februarie 2020, ei au depus la cutia poștală a ambasadei și un memoriu în limba engleză prin care cer repatrierea copiilor Smicală.

Nimeni nu le-a răspuns și nu a venit să preia memoriul lor. Dar protestatarii au anunțat că îl vor trimite și prin poștă, cu confirmare de primire.

(articolul continuă mai jos)

Nu se mai știe nimic de Mihai și Maria Smicală, cei doi copii mai mici ai medicului român Camelia Smicală, care de cinci ani sunt ținuți în centre de copii din Finlanda împotriva voinței lor și împotriva oricărei logici a intervenției în domeniul protecției copilului.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Copiii au fugit din centre de teama relelor tratamente (izolare, interdicție de a mai frecventa școala – Mihai a fost acceptat la unul din cele mai bune gimnazii din Finlanda și vrea să devină avocat).

După ce au fost găsiți de poliție, au fost duși într-o locație necunoscută. Camelia Smicală bănuiește că Mihai și Maria se află în clinici de psihiatrie, ceea ce ar reprezenta un nou abuz adăugat celorlalte.

Medicul român Camelia Smicală acuză că sumele uriașe de bani care se alocă de către municipalitățile finlandeze pentru protecția copilului au transformat asistența socială pentru copii din această țară într-o mare afacere, iar dacă autoritățile cedează în cazul lor, vor fi nevoite să cedeze în alte multe mii de cazuri.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button