familievalorile familiei

PROTEST pentru COPIII SMICALĂ la BUCUREȘTI: Vineri, 17 ianuarie, ora 17:00, în Piața Victoriei

de Redacția Stiripentruviata.ro

Vineri are loc la București un protest de susținere a copiilor Cameliei Smicală, care sunt ținuți de peste patru ani în centre sociale din Finlanda, despărțiți de mamă și unul de celălalt, iar acum au fost internați în secții de psihiatrie după ce au fugit din centre pentru câteva săptămâni.

Protestul are loc în fața sediului guvernului, în Piața Victoriei din București, începând de la ora 17:00, anunță Frăția Ortodoxă „Marele Mucenic Gheorghe Purtătorul de Biruință”.

Cazurile de fugă din centrele de copii nu sunt deloc rare în această țară, unde mărturiile unor tineri care au crescut în aceste instituții sunt cutremurătoare.

Situația a escaladat după ce autoritățile române au refuzat repatrierea copiilor Smicală și a mamei lor, refuzând astfel să recunoască faptul că le sunt încălcate drepturile unor copii care sunt cetățeni români cu rezidența la Piatra Neamț. Legea finlandeză le dă dreptul copiilor de a alege unde vor să locuiască, dar ei nu sunt ascultați, iar Cameliei Smicală îi este interzis accesul la justiție.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Camelia Smicală se teme că va fi arestată sub acuzația că ar influența copiii să nu se supună relelor tratamente pe care statul finlandez le aplică. Ea a fost deja anchetată săptămâna trecută.

A devenit Finlanda un stat polițienesc, care își tratează copiii ca proprietate publică și resursă strategică? Serviciile sociale din Țările Nordice au devenit stat în stat și pentru că sunt prestate de terțe părți care înghit o cantitate uriașă de bani publici pe baza cazurilor pe care le gestionează.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.


2 Comments

  1. Din nefericire această „protecție ” a copiilor este foarte bine plătita de stat iar centrele care pur și simplu pun ghiara pe victime tărăganează întregul proces pentru a câstiga bani. Se pot încasa până la 150 de euro pe zi pentru fiecare copil. Personajele care scriu rapoarte în privința comportamentului și al „necesității ” copilului de a fi reținut în aceste centre nici măcar nu au o instruire de lungă durată în ceea ce priveste . Sunt cursuri care de 4-5 zile unde „se studiază” despre comportamentul si necesitațile copiilor , după care îsi primesc diploma și sunt autorizați sa decidă toate aceste atrocități cum este cazul acestor copii. Același lucru se întâmplă si in Suedia. Cunosc o excroacă care a făcut astfel de cursulețe și este autorizata să dea în gât mamele care după observațiile ei nu sunt neglijente cu proprii copii. Pur și simplu scrie un raport la social si vine poliția si ridică copii. Turnătoarea îsi primeste comisionul cuvenit de la autorități si toată lumea mulțumită: asistenta socială are de muncă, centrele primesc bănuți frumoși, psihologii înșfacă si ei grăsuț pentrul efortul depus și așa mai departe… Sunt convinsă ca toți acești călăi îsi vor primi răsplata de la Domnul. Este bine să existe aceste servicii pentru copiii care într-adevăr au nevoie. Cazul doamnei Smicală este strigător la cer..

  2. Noi, oamenii normali, suntem lipsiti de aparare. Statul, cine este statul si din cine este compus? Din cei care ne mint, ne vand si ne tradeaza. Sunt lupi in piei de oi, sunt aparatorii unor ideologii straine, rupte de realitate si de viitor. Sunt cei care nu sunt capabili sa realizeze o strategie de vindecare a unei societati imbolnavite de programele lor haotice si lipsite de Dumnezeu, importate de la cei care traiesc fara de Dumnezeu. Pacat pentru o tara crestina! Sunt convins ca si printre cei de la conducere, exista oameni cu suflet si cu frica de dumnezeu, doar ca vocea si faptele lor, nu sunt auzite, datorita vacarmului celor impatimiti de putere si bani.
    Haideti si noi sa-i sprijinim.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articole relaționate

Back to top button