Profesor de la Princeton consideră „malefică” denumirea avortului ca drept al omului
de Micaiah Bilger, LifeNews
Robert George, profesor la Universitatea din Princeton, a criticat recent documentul ONU care numește uciderea ființelor umane inocente ca fiind „un drept al omului”: „Poziția pro avort și pro sinucidere asistată a Comitetului Organizației Națiunilor Unite pentru Drepturile Omului (UNHRC) este malefică”, îl citează Cristian Institute pe acesta.
Robert George se referă la noul proiect de document de Comentarii Generale publicat de UNCHR la sfârșitul lunii octombrie 2018. Deși nu are caracter de lege, documentul poate influența tribunalele din lume în decizii privind drepturile omului. Documentul începe cu o puternică poziție pro viață, afirmând că dreptul la viață al tuturor ființelor umane „este un drept suprem de la care nu este permisă nicio derogare, un drept fundamental a cărui protecție efectivă este o condiție prealabilă pentru satisfacerea tuturor celorlalte drepturi ale omului” și care nu ar trebui „interpretată restrictiv”.
În paragraful următor, însă, afirmația este contrazisă prin susținerea distrugerii vieții umane prin avorturi. Este ignorat faptul că din punct de vedere biologic copiii nenăscuți sunt ființe umane vii, fapt susținut de știința modernă și se afirmă că statele nu trebuie să restricționeze avorturile, iar toate barierele în calea avorturilor trebuie înlăturate, inclusiv cele privind obiecțiile de conștiință ale personalului medical.
În opinia lui Robert George UNCHR nu recunoaște că fiecare avort are o victimă. „Este clar că avortul ia viața unui copil nevinovat din uter. Există o victimă. Am dreptul să fac tot ceea ce doresc, atât timp cât nu îi rănesc pe alții. Iar ei (UNCHR) consideră că astfel de acte cum ar fi avortul sau eutanasia nu îi rănesc pe alții”, a caracterizat profesorul George poziția UNCHR.
Documentul UNCHR pledează, de asemenea, pentru sinuciderea asistată, care reprezintă o discriminare pentru bolnavii vulnerabili și persoanele în vârstă prin susținerea uciderii lor, în detrimentul tratamentului și managementului durerii. “Când un regim de ucidere medicalizată se dezlănțuie într-o societate, nu vor sfârși uciși doar cei care și-o doresc”, este de părere Robert George.
Profesorul, una din puținele voci pro viață din mediul academic, face un apel la persoanele de toate credințele pentru a conlucra în lupta împotriva practicilor malefice, distrugătoare de viață.
Ar fi bine dacă ar exista mult mai mulți astfel de oameni de știință.