avort

Procedura dramatică de revenire asupra unui avort are ca rezultat nașterea unui copil sănătos

Î​n unele state din SUA avortul este legal în toate cele 9 luni de sarcină. Avortarea copiilor care sunt mai mari de 6 luni presupune mai multe etape și durează 2-3 zile. Mai jos este prezentat cazul minunat al unei mame din SUA care a început proce​dura de avort iar apoi s-a răzgândit și copilul ei, o fetiță, Claire, a fost salvat. Aceast lucru a fost posibil datorită implicării tenace a câtorva consilieri pro-viață de la un centru de consiliere pentru femeile în criză de sarcină.

articol semnat de Peter J. Smith, LifeSiteNews

LAS VEGAS, 1 martie 2010 – Totul este bine când sfârșește cu bine. Pentru consilierii pro-viață, nașterea bebelușei Claire a fost un sfârșit minunat pentru cea mai dramatică operațiune de salvare pro-viata, dovedind astfel încă o dovadă că, în anumite cazuri, se poate reveni cu succes asupra unei încercări de avort făcut la un termen avansat.

Acum câteva luni, Jamie Stout, o tânără femeie în jurul vârstei de 30 de ani, dependentă de droguri și incapabilă să se îngrijească de fiica ei de 10 ani, a decis să facă o întrerupere de sarcină aflată în a 20-a săptămână.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Avortul în cazul unei sarcini într-un termen înaintat durează între două până la trei zile, astfel că procedura era tocmai în curs de desfășurare atunci când doi consilieri pro-viață pentru criză de sarcină, de la clinica First Choice (Prima Alegere) din Las Vegas, au reușit să intre în legătură cu Jamie și s-o convingă că încă mai are la dispoziție un interval de timp care îi dă ocazia să oprească moartea copilului ei. Cei doi erau directoarea executivă, Pam Caylor, și doctorița Maria Cortopasso.

După cinci ore și jumătate de luptă dramatică, un doctor de la camera de urgență a reușit, în sfârșit, să îndepărteze toate bucățile de laminaria pe care doctorul de avorturi le introdusese în cervixul lui Jamie pentru dilatarea și provocarea travaliului.

Cu toate că șansele de a pierde sarcina erau foarte mari, Jamie a adus-o pe lume, după cincisprezece săptămâni, pe fetița ei, Claire Stout, născută cu câteva săptămâni înainte de termen, dar care era sănătoasă și cântărea 2,3 kg și avea o lungime de cca. 46 cm.

Pam Caylor a stat de vorbă cu LifeSiteNews despre salvarea și nașterea bebelușei Claire, spunând că a fost un lucru „minunat” să asiste la completa trasnformare a familiei – a lui Jamie, soțului ei și a celeilalte fiice.

Centrul pentru criza de sarcină, First Choice, oferă servicii pentru circa 400 de femei pe lună, cliente noi, și a ajutat la salvarea a peste 7.000 de bebeluși în ultimii cinci ani, devenind astfel unul dintre cele mai solicitate pe plan național.

A fost minunat să vezi această transformare pe care Dumnezeu a adus-o în viața lor, în numai câteva ore, familia schimbându-și complet poziția, trecând de la aceea că avortul trebuie făcut la cea de bucurie produsă de venirea acestui copil”, a spus Caylor, adăugând că ei au trecut de la „nu știm de când este un bebeluș” la viziunea clară că viața începe într-adevăr în momentul concepției.

Aceasta este o familie cu totul deosebită”, a continuat Caylor. „Tatăl a spus la două zile după ce procedură de avort a fost anulată: „Pam, aceasta nu este decât opera lui Dumnezeu.”

Caylor a împărtășit reporterilor de la LSN câteva cuvinte din cele spuse de Jamie: „Mulțumesc, Doamne, pentru că ne iubești! Claire este minunat de frumoasă! Promitem să avem mare grijă de ea. Cu drag, Familia Stout”

Consiliera a dezvăluit faptul că, la început, familia Stout nu avea bani ca să-și permită avortul, până în ultima clipă, când cineva s-a oferit să le împrumute banii: un eveniment pe care familia Stout l-a socotit a fi „răspunsul lui Dumnezeu” și i-a făcut să întreprindă demersurile pentru avort. Cu toate acestea, a spus Caylor: „chiar și acea persoană și-a schimbat sentimentele într-o oarecare măsură”.

O relație strânsă există acum între familia Stout și Caylor. De fapt, Caylor a fost a doua persoană pe care Jamie a sunat-o, după Marina Cortopassi, pentru a-i da de știre că i s-a rupt apa.

Bebelușa este un dar de la Dumnezeu și intenția lui Dumnezeu cu acest copil este să aducă o schimbare de 180 de grade”, a spus ea. „Pentru că, atunci când această mamă se uită la fața acestui copil, dintr-o dată  au o nouă șansă în viață, o nouă responsabilitate și o nouă motivație care să-i determine să-și pună viața în ordine.”

Caylor a spus că este evident că lui Jamie Stout i s-a oferit șansa să înceapă o nouă viață: ea este acum absolut curată de droguri și hotărâtă să nu se mai întoarcă la acest stil de viață. „Acest copil o motivează să-și schimbe total modul de viață”.

Caylor a aflat că este posibil să se revină asupra avorturilor în cazul sarcinilor aflate în termene înaintate, la o conferință organizată cu câțiva ani în urmă de Național Institute for Family Life Advocates – o instituție cu funcții legale și medicale care reunește centrele de criză de sarcină. Caylor a asistat la o prezentare medicală împreună cu asistenta ei medicală, în cursul căreia doctorul pro-viață a depus mărturie și a arătat fotografia unui copil de doi ani pe care l-a salvat prin revenirea cu succes asupra unui avort la termen avansat.

Între timp, însă, ea a aflat că unele clinici injectează inima bebelușului cu o otravă, astfel încât nu se mai poate interveni pentru salvarea copilului. În cazul lui Jamie, Caylor și Cortopassi nu erau sigure dacă se efectuase această procedură. Dacă bebelușul era mort, Jamie ar fi trebuit să ducă avortul până la capăt.

Doctorul de la camera de urgență a făcut rost de un ecograf mobil, pentru a se asigura că bebelușul este încă în viață. Caylor a descris examenul cu ultrasunete: „Bebelușul se uită în sus, bebelușul se întoarce, așa că știm că inima îi bate și apoi…. doctorul a găsit bătaia inimii.”

Jamie a fost extraordinară în toată această perioadă, pentru că ea a fost cea care a stat liniștită,” a spus Caylor. Deși, atât doctorul, cât și asistenta lui considerau că Jamie are șanse de 75-85% de a naște un bebeluș mort, Caylor a descris-o pe Jamie ca fiind fericită că a renunțat la avort, punându-și nădejdea în Dumnezeu, indiferent de rezultatul final. „Aceasta este aceeași fată care, cu două ore și jumătate mai devreme era în clinica de avort unde i s-a introdus laminaria pentru uciderea bebelușului ei de 20 de săptămâni.”

Ea spunea: „Sunt liniștită. Să se întâmple ce o vrea Dumnezeu”, a continuat Caylor, „și eu îmi ziceam: „Dumnezeu nu ne-a lăsat să mergem atât de departe, numai ca să pierdem copilul.’”

Caylor a spus că, pentru consilierii pro-viață, lecția pe care trebuie s-o învețe din povestea bebelușei Claire este că, atunci când se pune problema revenirii asupra unui avort la termen avansat, „primul lucru este să știți că revenirea este posibilă; al doilea – educați-vă; al treilea – găsiți doctori în comunitate care să intervină atunci când se ivește o asemenea situație și care o vor accepta pe clientă.”

Traducere de Cristina Mitrovici
 Sursă: LifeSiteNews


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button