dizabilităţifamiliesindrom Down

Primul ucrainean cu sindrom Down care obține diploma de licență

Bogdan Kravciuk este primul ucrainean cu sindrom Down care a reușit să obțină diploma de licență a unei universități. Kravciuk a studiat timp de 5 ani istoria la Lesya Ukrainka East European National University din Luțk. Anatoli Șvab, decanul facultății de istorie, spune că studentul Kravciuk s-a pregătit bine și a reușit să obțină note mari la examenele de absolvire.

Pe lângă obținerea diplomei, la universitate Kravciuk și-a făcut mulți prieteni și a fost parte integrantă a comunității de studenți, a adăugat Șvab. Într-un interviu acordat după absolvire Kravciuk spune că „intenționează să își găsească o slujbă, să își întemeieze o familie, să muncească pentru a -și întreține familia și să își ajute părinții”. Povestea lui Bogdan Kravciuk asemenea multor altor povești de  succes ale unor persoane cu sindrom Down reprezintă un indicator de speranță pentru părinții ai căror copii sunt diagnosticați prenatal cu sindrom Down.

Sursă: liveaction


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button