viaţa de familie

Prezentatoarea meteo care intra în direct de acasă a apărut la CBS TV cu fetița ei de trei luni

Redactare: Stiripentruviata.ro
Traducerea: Amelia Mocanu
Sursa: Live Action

Meteorologul Rebecca Schuld din Wisconsin, SUA, lucrează de acasă în perioada pandemiei Covid-19: dintr-un mini-studio amenajat cu un ecran verde de fundal la subsolul casei, ea intră de obicei în direct ca să prezinte prognoza meteo pentru telespectatorii postului de televiziune CBS 58.

De curând, în timp ce prezentatoarea se pregătea să intre în emisiune, fetița ei de trei luni, Fiona, s-a trezit din somn și și-a făcut debutul în televiziune.

Rebecca Schuld a declarat ulterior pentru Yahoo Life că ideea de a o aduce pe Fiona în emisiune a fost de fapt a producătorului. „Mai erau doar câteva minute până să prezint prognoza, iar fetița mea tocmai se trezise.”

Prezentatoarea și-a încheiat concediul de maternitate, dar lucrul de acasă o ajută în continuare să fie aproape de copil.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

„Mă dusesem la ecranul verde cu Fiona în brațe, iar producătorul zice: Filmăm cu copilul!? Eram foarte încrezătoare că nu vor fi probleme, fiindcă de abia trăsese un pui de somn, deci știam că va fi fericită, așa că i-am răspuns: Sigur!

S-a dovedit că atât colegilor, cât și telespectatorilor le-a plăcut de Fiona. „Teribil de drăgălășă prognoză”, a comentat pe Twitter Nicole Koglin, care lucrează la postul TV. „Ce frumoasă este!@RebeccaSchuld #workingmom #workinghome #RealLife”

Jon Keiser, un telespectator, a spus, tot pe Twitter: „Cred că a fost fantastic că ai putut să o ai alături pe fetița ta. Asta arată că lucrezi la o televiziune unde oamenii sunt deschiși la minte.”

Telespectatoarea Jennifer Fox a scris pe Twitter: „Ca mame care lucrează, hai să nu ne mai prefacem că este tot timpul cer senin. Felicitări postului @CBS58 și mamei, @RebeccaSchuld, pentru că au pus în evidență moduri în care poate fi realizat un echilibru real între viața profesională și cea personală.”

Deși oamenii s-au bucurat de vederea unui copil pe ecran, Schuld s-a simțit vinovată.

„Suntem nevoiți să arătăm într-un anume fel”, a spus ea. „Pentru o clipă, m-am simțit vinovată și nu știam de ce. Când m-am așezat, m-am gândit la asta: De ce mă simt vinovată?  Aceasta este viața reală.  Asta fac toți ceilalți. Ei lucrează, copiii lor sunt bolnavi sau plâng în fundal. Este întotdeauna o provocare când ai copii, dar asta facem mulți dintre noi în fiecare zi. Deci de ce să ne ascundem copiii?”

În timp ce mama și fiica apăreau la televizor, mama spunea: „Cea mică este pregătită. Are aici una dintre păturile ei groase pentru vremea rece care vine în seara aceasta. M-am gândit să o aduc cu mine, să-mi dea o mână de ajutor la prognoza din această seară, care se arată destul de neplăcută!”

Prezentatoarea meteo a spus că este „un privilegiu absolut” să poată lucra de acasă, unde este mereu alături de copilul ei. „Pot să fac mai multe lucruri și să am grijă în continuare de ea, să fiu în viața ei”, a spus Rebecca Schuld.

„Sunt țări în care concediul de maternitate durează câțiva ani, așa că ai timp să creezi o legătură cu copilul și să-l ajuți, în loc să-l duci la grădiniță și să ratezi evenimentele importante din viața lui. Fetița mea face zilnic lucruri la care nu aș putea fi martoră dacă nu aș lucra de acasă. Aceasta este partea cea mai bună.”

„De ce să nu lucrăm de acasă, dacă putem folosi tehnologia?” a adăugat ea. „De ce trebuie să fim la birou? Avem totul aici, acasă. Facem aceeași treabă și putem avea o viață de familie mai bogată, așa că eu am tot ce e mai bun atât în plan profesional, cât și personal.”

În pandemie, rețeaua TV CBS a mai avut o prezentatoare meteo, Erin Moran, care și-a luat copilul cu ea în emisiune. Pandemia de COVID-19 a schimbat echilibrul dintre viața profesională și cea personală și a ajustat perspectiva multora asupra mamelor care lucrează. În loc să fie forțate să aleagă între carieră și maternitate, femeile le pot face pe amândouă cu succes dacă sunt sprijinite.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button