Marxism cultural

„Precum revoluția comunistă, lupta cu discriminarea continuă și după reușită, pentru a păstra puterea”

Reproducem mai jos o meditație despre corectitudinea politică și efectele ei la ora actuală: demolarea statuilor și a statutului figurilor istorice, provocarea ierarhiilor științifice, interzicerea libertății de exprimare:

Legislația anti-discriminare și libertatea de exprimare (free speech) au fost gândite în occident ca mijloace de protecție a membrilor minorităților ce riscă opresiunea majorității, respectiv a celor care profesează un discurs contrar celui oficial sau celui dominant în societate.

Între timp minoritățile au ajuns să fie acceptate iar discursul contra-cultural a devenit el însuși oficial și cultură dominantă.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Cu toate acestea, lupta cu discriminarea continuă sub forma privilegierii minorităților și a discriminării lor pozitive iar libertatea de exprimare rămâne unidirecțională: e acceptată doar în termenii deveniți mainstream ai fostei contra-culturi, dar nu și în termenii care o contestă.

Asta îmi aduce aminte de paradoxurile comunismului: deși revoluția a învins, ea e permanentă iar lupta cu dușmanul de clasă se ascute deși acesta nu mai există ori s-a resemnat demult.

În fond, atât lupta contra discriminării minorităților (dusă de cei care le instrumentalizează) cât și free-speech se dovedesc a fi fost doar mijloace de dobândire a puterii și de păstrare a controlului.

Sursa: Cristina Popescu

Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură și violență. Dar, după cum confirmă și CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă și libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără și avortul sau atracția pentru persoane de același sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de amenințarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

DONEAZĂ !

Asociația ProValori Media
RO18RZBR0000060016473191- RON
RO85RZBR0000060016473246 – EUR

Dragă cititorule,
Foarte multă lume se bate pentru atenția ta, dar noi nu putem face asta.
Așadar, îți lăsăm deplina libertate de a alege să ne urmărești sau nu.
Ne străduim să adunăm la un loc, fără conformism, teamă sau prejudecăți,
informațiile relevante pentru tine, familia ta și alegerile tale.
Pentru a ți le proteja și păstra, trebuie să fii în primul rând informat.
Dacă ți se pare că informările și analizele pe care le selectăm sunt utile pentru viața ta
și se pot dovedi necesare în dezbaterea publică din România,
te invităm să faci cunoscut site-ul nostru și altora
și să susții financiar, după posibilități,
continuarea și profesionalizarea demersului nostru.
Cu recunoștință,
Redacția Stiripentruviata.ro
Știri pentru viață, pentru femeie, pentru familie

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button