homosexualitate

Pireus: Slujba de sfințire a apelor perturbată de homosexuali greci

grecia1

În data de 6 ianuarie, slujba de sfințire a apelor din orașul Pireus, Grecia, a fost perturbată de un grup de activiști homosexuali care, în semn de protest față de episcopul local Serafim, au început să se sărute în prezența credincioșilor prezenți la ceremonie.

Episcopul ortodox Serafim de Pireu a declarat recent că homosexualitatea este un „păcat teribil” și că era de datoria lui să excomunice orice oficial care ar sprijini legalizarea „căsătoriilor” homosexuale.

El a cerut, de asemenea, a reuniune de urgență a Sfântul Sinod.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Într-o decizie judecătorească din 7 noiembrie 2013, Curtea Constituțională a Drepturilor Omului (CEDO) a declarat ilegală o lege a parteneriatului civil promulgată în Grecia în anul 2008, intitulată Reforma privind familia, copiii și societatea, lege în care homosexualii erau excluși de la parteneriatele civile.

Reprezentanți ai guvernului grec au fost prezenți la ceremonie.

grecia2


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button