valorile familiei

Patriarhul Ilia al II-lea al Bisericii Ortodoxe din Georgia a botezat 659 de copii

Botez

Pravoslavie.ru

Pe 19 ianuarie 2016 de sărbătoarea Bobotezei în catedrala Sfânta Treime din Tbilisi a avut loc pentru a 42-a oara botezul în masă al bebelușilor. Patriarhul Catolicos al Georgiei a devenit nașul de botez pentru 659 de copii.

În 2008 Patriarhul Ilia a anunțat că el va fi nașul pentru al treilea și următorii copii din familiile în care părinții trăiesc cununați.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Aceasta decizie a fost luată din cauza natalității scăzute din Georgia.

În legătură cu aceasta mulți își amintesc o istorie pe care a povestit-o cândva părintele Gavriil (Urghebadze): „M-am rugat mult pentru înmulțirea poporului georgian. Noaptea am avut o vedenie: au venit la mine câțiva bărbați și m-au dus într-o clădire albă. Camera era învăluită în întuneric, nu se vedeau nici măcar pereții. Când ochii mi s-au obișnuit am văzut mulți copii murdari de sânge! Erau aruncați pe jos. M-am ridicat pe vârfuri. Îndată s-a auzit un glas puternic: „Apropiați-vă! Apropiați-vă!” M-am gândit ca probabil se apropie conducătorul celor care mă duseseră acolo. S-a deschis ușa și am vazut-o pe Preasfânta Nascătoare de Dumnezeu înconjurată de îngeri! Ea s-a apropiat de mine și mi-a spus: Tu te rogi pentru înmulțirea poporului georgian? Apoi a arătat spre podea și cu un glas puternic mi-a spus: „Gavriil! Crezi că așa se poate înmulți poporul?” Apoi a plecat”.

Botez2

După spusele Patriarhului mulți bebluși botezați de el sunt copii care au fost salvați de la avort.

Binecuvântarea patriarhului îi face pe mulți să renunțe la ideea de a avorta. A te înrudi cu Patriarhul este o adevărată fericire pentru familiile din Georgia, dintre care multe ajung să fie numeroase.

În prezent se înregistrează o îmbunătățire a natalității în țară. Până în prezent, patriarhul Ilia al doilea a botezat peste 27.300 de copii.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button