familiesfaturi pentru părinţi

Parohia Moniom din Reșița oferă burse de studiu pentru 26 de elevi

Centrul de Tineret Moniom  – organizație care funcționează în cadrul parohiei cu acelaşi nume – a inițiat în anul şcolar curent proiectul socio-educațional „Bursele Bucuriei”.

Beneficiarii proiectului sunt 26 de elevi de la toate nivelurile de studiu (primar, gimnazial și liceal) din municipiul Reșița, selectați la recomandarea școlilor și a parohiilor partenere.

Ei vor primi o bursă lunară în valoare de 100 lei pe parcursul a 12 luni, respectiv pentru perioada septembrie 2019 – august 2020, informează Eparhia Caransebeşului.

„Valoarea burselor oferite în acest an școlar celor 26 de beneficiari este de 31.200 lei, iar dacă luăm în calcul și celelalte bucurii pe care le pregătim acestor elevi merituoși – respectiv pachetele de sărbători și, mai ales, locurile în tabere – suma pe care suntem pregătiți să o investim depășește 50.000 lei”, a spus părintele Mihai Ciucur – președintele Asociației „Centrul de Tineret Moniom” și inițiatorul programului

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Banii vor putea fi folosiți pentru achiziționarea de rechizite, cărți, auxiliare sau haine, deoarece scopul principal al programului este sprijinirea directă a educației și formării elevilor.

Pe lângă bursele lunare, copiii vor primi daruri de Crăciun, de Paști, de 1 iunie și vor avea posibilitatea să participe gratuit la taberele educaționale pe care Centrul de Tineret la va organiza în vara anului 2020.

„Acest din urmă beneficiu va fi acordat elevilor care se vor implica în activitățile educative propuse de centrul nostru de tineret, precum și în viața liturgică a Bisericii”, a precizat părintele Mihai Ciucur.

Fondul de burse a fost constituit din donații și sponsorizări, precum și din contribuția membrilor și voluntarilor asociației și a parohiei Moniom.

În perioada următoare va fi organizată o întâlnire cu toți beneficiarii și familiile lor, precum și cu reprezentanții școlilor și ai parohiilor partenere, pentru stabilirea detaliilor și semnarea contractelor de sponsorizare, iar în data de 10 noiembrie vor fi acordate primele burse fiecărui beneficiar al programului.

Sursă: basilica.ro


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button