familiereligie

Părintele Damaschin: Campania Grăuntele de lumină. Ajută un copil să meargă la școală!

Părintele Dan Damaschin de la Maternitatea „Cuza Vodă” din Iași a lansat o campanie de cumpărare de rechizite, încălțăminte și alimente pentru copiii nevoiași.

„În timp ce instituțiile statului român se joacă cu destinele copiilor, emoțiile și mințile noastre, iar miniștrii vin și pleacă de parcă am fi cu toții în țara lui Papură Vodă, aici la Iași, a luat ființă un Guvern al copilăriei, al iubirii și al speranței”, scrie părintele pe profilul personal de Facebook.

El îi îndeamnă pe doritori să aleagă un copil dintr-o listă de 4.000 de nume și să anunțe codul aferent copilului printr-un mesaj privat sau un comentariu la postarea sa. Deja peste 1.000 de copii din această listă au un donator.

După ce și-au ales copilul, donatorii sunt invitați să trimită „în cont sau prin porumbei voiajori 236 lei (ca asa e tradiția), 50 Euro, 45 lire sau 55 dolari, cu precizarea Pentru GRĂUNTELE DE LUMINĂ”.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Cei care vor să cumpere ei înșiși rechizite și alte lucruri trebuincioase copiilor, sunt invitați să aleagă un copil de pe altă listă, mai scurtă. Pachetul trebuie trimis până pe 15 august 2019 și trebuie să conțină:

  • GHIOZDAN cu garanție de minim 2 ani
  • RECHIZITE specifice perioadei de școlarizare
  • TRENING complet de cea mai bună calitate
  • „PAPUCEI”, preferabil din piele, deoarece noroaiele încă au rămas mari în zonele rurale
  • ARTICOLE DE IGIENĂ ȘI DE CURĂȚENIE: săpun, pastă de dinți, periuță, șampon
  • „Iar dacă vreți să mai completați cu ceva, nu ne supărăm”, adaugă părintele Damaschin.
  • În pachet trebuie adăugați (sau trimiși în cont) 50 de lei pentru alimente

Adresa

Str. Cuza Vodă nr. 34
Biserica Maternității Cuza Vodă
Loc. Iași, Jud. Iași

Date bancare

Asociația ,,Glasul Vieții”
Cont: Banca Transilvania
RO64BTRLRONCRT00W8759401 (Lei)
RO49BTRLEURCRT00W8759401 (Euro)
RO17BTRLGBPCRT00W8759401 (Lire)
PayPal: pr.dandamaschin@yahoo.com

„De ce așa repede și așa pachet complet? Pentru că nu vreau să mai rămână copii dezbrăcați în prag de început de an școlar, din lipsă de timp sau uitarea unora. Așa, într-o lună, o mai rezolvăm noi”, explică părintele.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button