religie

Papa Francisc a binecuvântat două clopote pro-viață

de Redacția Stiripentruviata.ro

Papa Francisc a binecuvântat miercuri două clopote intitulate „Vocea nenăscuților”.

 „Am binecuvântat astăzi clopotele numite Vocea nenăscuților. Sunt pentru Ecuador și Ucraina.”, a spus papa la audiența din aceeași zi.

„Pentru aceste popoare și pentru toată lumea ele simbolizează devotamentul în apărarea vieții umane de la concepție și până la moartea naturală. Fie ca sunetul lor să anunțe Evanghelia Vieții în lume, să trezească în bărbați conștiința și să le amintească tuturor de copiii nenăscuți. Vă rog să purtați în rugăciune fiecare copil conceput – viața lui este sacră și inviolabilă.”

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Clopotele au fost realizate de organizația poloneză „Da vieții” și vor ajunge la Biserica Sf. Papă Ioan Paul al II-lea din Liov, Ucraina și la Dioceza Guayaquil din Ecuador. Ele  vor fi transportate și instalate la diverse evenimente publice unde oamenii le pot suna pentru a-și exprima convingerile pro-viață.

Anul trecut, în cadrul inițiativei „Vocea nenăscuților”, organizația „Da vieții” a realizat un clopot care a fost binecuvântat de Papa Francisc și care a călătorit în 30 de orașe din întreaga Polonie, oamenii sunându-l pentru copiii nenăscuți.


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button