O susținătoare a avortului propune ca adolescenții să conviețuiască cu partenerii sexuali în casa părinților / Sfaturi pentru părinți (5)
Multe sfaturi se dau părinților despre cum să-și educe copiii, dar unele dintre ele sunt distrugătoare pentru copiii lor. Mai jos este un astfel de îndemn, a cărui eroare este legată de perspectiva despre viață a autoarei. Ce fel de sfat ar putea să dea cineva care promovează cultura morții?
WASHINGTON, D.C., August 22, 2013 (LifeSiteNews.com)
Într-un articol recent apărut în USA Today, editorialistul Amanda Marcotte (care scrie și pentru blogul feminist radical Jezebel și blogul pro-avort RH Reality Check), reflectând asupra unui articol din New York Times și asupra luptei ce se dă la nivel legislativ privind educația sexuală, susține că părinții ar trebui să accepte și chiar să încurajeze comportamentul sexual al copiilor lor adolescenți.”
„A vă lăsa copii adolescenți să își petreacă nopțile acasă la dumneavoastră împreună cu prietenul sau prietena, sau chiar să le permiteți să locuiască împreună, este un lucru bun ce îi va scuti de întâlnirile pe furiș”, a declarat ea.
Potrivit lui Marcotte, coabitarea adolescenților este o tendință în creștere. „Cum numărul tinerilor ce conviețuiesc este în creștere, părinții ar trebui să accepte acest lucru și să-și educe copii în această direcție”, a scris ea.
Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC), raportează că aproape 10% dintre fetele din SUA au trăit cu un prieten până la vârsta de 18 ani, iar până la vârsta de 20 de ani, deja numărul lor trece de un sfert.
În Olanda, 93% dintre părinți ar permite copiilor lor adolescenți să facă sex în casa părintească, declară Marcotte adăugând că: „Deși aceste schimbări ar putea crea un disconfort pentru unii părinți, dovezile sugerează că este un lucru bun”. Coabitarea adolescenților reduce numărul căsătoriilor timpurii și ratele de fertilitate, permițându-le astfel tinerelor să se concentreze asupra carierei lor.
„Cercetătorii Wendy Manning și Jessica Cohen de la Bowling Green State University au descoperit că, pe măsură ce numărul coabitărilor între adolescenți a crescut, numărul căsătoriilor dintre adolescenți a scăzut. Deși este adevărat că în urma unor astfel de concubinaje au apărut și copii, a vă căsători în adolescență este încă cea mai sigură cale de a avea un copil de la o vârstă foarte fragedă”, a scris ea.
Ca argument în favoarea opiniilor ei, aduce declarația apărută în tabloidul britanic The Sun în 2011, a actriței Angelina Jolie, a cărei mamă i-a permis prietenului ei să se mute în casa lor pe când ea avea doar 14 ani.
„A fost cel mai inteligent lucru pe care mama mea l-a putut face, deoarece, în acest fel, nu am mai fost nevoiți să ne întâlnim în parc”, a declarat Jolie. „Am trăit ca un cuplu căsătorit timp de doi ani. Când am împlinit 16 ani, am vrut să devin liberă și să mă concentrez pe muncă”.
Dar nu toată lumea este de acord că a-i lăsa pe adolescenți să locuiască împreună este o soluție bună pentru furtuna hormonală a adolescenților.
Jim Denison, reporter la Christian Post, pune la îndoială concluziile lui Marcotte.
„M-am întrebat cât de folositoare a fost pentru Angelina Jolie aceasta coabitare timpurie”, a declarat el. „Iată ce spune ea despre un episod din prima sa relație sexuală: “am scos cuțitele (n.n: avea o colecție de cuțite) și toată noaptea ne-am atacat unul pe altul. Și acum am cicatricile de atunci.” Denison a adăugat că Jolie a continuat să aibă o relație nesănătoasă cu al doilea soțal ei, Billy Bob Thornton, mai mare cu aproape 20 de ani, urmată apoi de o relație lesbiană.
Ceea ce Marcotte nu ia însă în considerație este numărul mare de cercetări care demonstrează că activitatea sexuală extra-maritală și coabitarea duce nu la sănătate, bogăție și fericire, ci la rate tot mai mari de stres psihologic și de comportamente periculoase.
Un studiu finalizat recent la Universitatea din Carolina de Nord, Chapel Hill, demonstrează că femeile care trăiesc în concubinaj sunt mai predispuse, în comparație cu cele căsătorite, la implicarea în relații sexuale simultane cu doi sau mai mulți bărbați și mult mai probabil să abuzeze de alcool și droguri.
Progresiștii pot continua să ofere asigurări despre avantajele coabitării și a altor forme de activitate sexuală non-maritală, dar autorii noului studiu nu pot ignora modul în care femeile, în majoritate covârșitoare necăsătorite, divorțate și în concubinaj, ce întrețin relații sexuale cu mai mulți parteneri contribuie la crearea unor „rețele sexuale interconectate, care duc la răspândirea în rândul populației a SIDA și a altor boli cu transmitere sexuală.”
Încurajarea părinților în a accepta relațiile sexuale ale copiilor adolescenți înainte de căsătorie a fost o temă recurentă a mișcării pro-avort.
Nu este de mirare faptul că Planned Parenthood, de asemenea, pledează deschis pentru relațiile sexuale între adolescenți. Din punctul lor de vedere, „Soluția … este de a-i învăța pe tineri cum să experimenteze plăcerea sexuală în loc să le spunem să nu facă sex.” Motivul lor este clar. Când adolescenții sunt activi sexual, ei au nevoie să se bazeze pe serviciile Planned Parenthood, inclusiv de cele pentru avort. Este o abordare bolnavă și manipulatoare care, în esență, alimentează modelul de afaceri Planned Parenthood. Iar acesta este un motiv în plus să luptăm pentru a proteja viața nu doar a celor nenăscuți, dar și a tinerilor noștri.
De aceea este crucial să rămânem implicați în viața copiilor noștri și să nu ne fie frică să discutăm despre puritatea sexuală.
Indiferent de cât de „sănătos” și „responsabil” ar fi actul sexual, adevărul este că tinerii sunt supuși riscului de boli cu transmitere sexuală, sarcini neplanificate, dar și la repercusiuni emoționale. Nu este vorba despre a insufla un fals sentiment de teamă, aceste pericole sunt reale și nu pot fi ignorate. Abstinența oferă singura alternativă cu adevărat sănătoasă.
Trebuie să fim sinceri, nu este ușor pentru adolescenți să rămână abstinenți. Atleta olimpică Lolo Jones a vorbit despre eforturile sale de a rămâne abstinentă: „E un cadou pe care vreau să îl ofer soțului meu. Dar vă rog să înțelegeți că această călătorie a fost grea…mai grea decât pregătirea pentru Jocurile Olimpice, mai grea decât absolvirea colegiului.”
Prelucrare după: profam.org, Lifenews și LifeSiteNews