avort

O inițiativă cetățenească a ajutat la votarea a peste 130 de candidați pro-viață în alegerile locale din Irlanda

de Redacția LifeSiteNews.com 

Peste 130 (65%) in cei 200 de candidați pro-viață identificați de Life Institute (Institutul pentru Viață) din Irlanda la Alegerile din 2014 au câștigat alegerile locale. Rezultatul a fost descris de organizatoriii inițiativei drept „semnificativ pentru alegerile din 2016.”

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

În urma controversatului caz Savita din Irlanda, doar candidații care au declarat că resping legalizarea avortului în cazul sindromului suicidar au fost incluși pe lista inițiativei cetățenești „Votează Pro-Viață”, care a distribuit peste 300.000 de fișe pro-viață și a avut un succes uriaș și online. Inițiativa a pornit prin strângerea de semnături de la 100.000 de votanți, care au lansat o petiție anul trecut, promițând să nu mai voteze cu formațiunea politică Fine Gael dacă aceasta avea să legalizeze avortul.

Purtătoarea de cuvânt de la Life Institute, Niamh Uí Bhriain, a explicat: „Fine Gael și-a încălcat promisiunea… și a legalizat avortul în orice stadiu de sarcină, până la momentul nașterii, negând dovezile medicale și opoziția opiniei publice. Anul trecut, 60.000 de persoane au demonstrat împotriva avortului la Marșul pentru Viață, ceea ce explică acum scăderea cu 30% a voturilor obținute de ei”.

Și Partidul Laburist din Irlanda a înregistrat o scădere cu 60% a voturilor, ceea ce e o veste bună pentru mișcarea de respingere a legii avortului în Irlanda.

Dacă doriți să traduceți ca voluntar articole pro-viață din engleză, franceză, spaniolă, italiană sau rusă, vă rugăm să ne  scrieți pe adresa provalorimedia@gmail.com

De asemenea, căutăm corespondent voluntar pentru Republica Moldova.

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button