familie

Nicușor Dan a demisionat din USR. Motivele, explicate pe Facebook

15203324_1201571839920427_958016660483430477_n

Nicușor Dan a demisionat din USR pe 1 iunie 2017, după ce, pe 31 mai 2017, Biroul Permanent al acestei formațiuni politice reprezentată în Parlamentul României luase decizia ca USR să se poziționeze în mod oficial împotriva referendumului pentru căsătorie inițiat de peste trei milioane de cetățeni (apriximativ 15% din populația țării).

Printre motivele demisiei, detaliate de Nicușor Dan în două postări (ușor confuze) de pe pagina sa de Facebook, se numără următoarele:

simt o datorie pentru oamenii care m-au votat. Tema familiei este foarte importantă pentru ei, este o temă intimă, ține de identitate, de sentimentul religios, vhiar (sic!) dacă ea nu este importantă pentru ei ca persoane (n.red. – ?), chiar dacă nu este importantă pentru societate (n.red. – ?)

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

a fost o promisiune personală- că în partidul acesta este loc pentru toată lumea

nu vreau ca tema libertatilor civile, confundata adesea cu respingerea valorilor traditionale, sa fie tema cu care se defineste USR

 

Citește și Cu Nicușor Dan eliminat din partid, USR se îndreaptă vertiginos spre Marea Epurare a „fundamentaliștilor”

 

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button