opinii

Natalia Luchita, despre adevărata putere a femeilor. Schimbarea femeilor schimbă lumea: depinde de ele în ce fel

#petale
Înainte de a fi carne
am fost inflorire
şi de atunci au rămas în mine
petale…

… atat de mult au invatat femeile sa lupte…ca au uitat sa mai pastreze in ele petale… Azi citeam despre puterea femeiasca… si urmarind comentariile care curgeau de la diverse femei, am realizat ce mult s-au schimbat femeile fata de cele de odinioara… si ce mult se schimba lumea odata cu noile femei… nu stiu daca spre bine…sau daca spre plangere…

Nicaieri..si nici una din femei… nu a pomenit de BLANDETE… asta nu mai este o valoare… nici o putere… Ma intreb oare cum este o lume in care femeile nu mai sunt blande…? Blandetea este singura calitate care imprastie liniste in jur.. este singura care calmeaza orice foc… linisteste orice zbucium… si indeamna spre pace..

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Mi-am amintit atunci despre o femeie maruntica…pe care o cunosc.. O stiu de mult… o bucurie de om… plina de blandete… In tinerete s-a maritat cu un om aprig, rau… si hapsan… Atat de mult o batea.. incat nu ramanea loc neinvinetit pe pielea ei… atat era de aprig… Femeia era tare credincioasa, insa sotul sub amenintarea mortii o punea sa manance de rand cu el carne in post… si femeia manca… Insa avea o pace in ea.. avea o blandete nestramutata… cand i s-a maritat fiica, sotul s-a certat cu viitorul ginere inainte de nunta si l-a dat afara din ograda… In ziua cand i s-a maritat fiica, sotul a fortat-o pe biata femeie sa mearga la alta nunta in sat… inabusita de plans femeia a trecut pe la poarta unde i se marita propria fiica… si nu a putut intra sa o vada mireasa… Dar vremea a trecut… sotul s-a stins.. si femeia si-a petrecut batranetele intr-o bucurie… atata veselie si viata n-am mai vazut intr-o batranica! Ii este ograda plina de nepoti… tine toate posturile si e prietena cu Dumnezeu… si are atata Blandete in ea… Pentru asta a rasplatit-o Dumnezeu… pentru ca a fost blanda… si a rabdat toate! Nu exista rabdare fara cununa…

De asta o alta forta a femeii… este RABDAREA…. dar, nici asta nu mai este o calitate in zilele noastre… ca femeie pot sa va spun ca atunci cand pomenesti de rabdare… esti privita ca o intrusa.. ca o aberanta… Pentru ca a rabda neputintele altuia nu mai este la moda… ne schimbam partenerii ca pe ciorapi…ca nu mai avem rabdare… Ori toate femeile dinaintea noastra au inteles ca ce poate face un ragaz de rabdare… nu poti cumpara nici cu bani… Dar nici barbatii nu mai apreciaza astazi femeile rabdatoare… Cati dintre barbati privesc la chipul unei femei si gandesc in inima lor: Doamne femeia asta e frumoasa, pentru ca are rabdare….cu mine si cu lumea… Sanii mari, fundul bombat, e mai important decat rabdarea…

Ma intreb de ce tot mai putin sunt apreciate femeile care cu adevarat sunt bune, cele care se daruiesc lumii fara egoism.. va puteti imagina o lume plina de femei frumoase si egoiste? Cine isi mai educa fiica sa fie buna la inima…? Sa fie miloasa? Nimeni… pentru ca pe cei cu adevarat buni ii dispretuim… dar nu-i nimic mai trist pe lume decat o lume fara bunatate…Daca femeile se pot duce cu usurinta sa-si taie pruncii din burta in bucati… ca sa fie aruncati la gunoi… atunci este putina bunatate in inimile noastre..

Orice femeie care nu mai vede frumusetea lumii create de Dumnezeu… vrea sa devina puternica… oare cum e sa traiesti intr-o lume de femei puternice si barbati slabi?

Imi aduc aminte de o conversatie avuta cu o femeie foarte influenta… al carei sot se ocupa de casa… care imi marturisea ca de cate ori ieseau cu prietenii, el ii cerea cardul ei de acasa, ca in fata lor sa plateasca el… chiar daca cu cardul ei… Oare asa arata lumea viitorului?

Las mai jos comentariul care l-am scris eu… cu privire la puterea femeiasca:

”Am citit toate comentariile… si m-am intristat… pentru ca rar am vazut cu adevarat expusa unde sta puterea femeii…. Pentru mine puterea femeii sta in BUNATATE…in capacitatea ei de a ramane buna si miloasa in orice circumstante… … pentru mine puterea femeiasca sta in RABDAREA ei… care nu cade niciodată… rabdarea unei femei este arma ei cea mai puternica… Pentru mine puterea femeii sta in CREDINTA ei nestramutata… care a ajutat-o sa treaca peste greutati… pentru mine puterea femeii sta in capacitatea ei de a IUBI ….de a se darui lumii fara ramasite…fara egoism… Pentru mine puterea femeii sta in FRAGILITATEA ei… care o determina sa ramana femeie. Dar cel mai mult…puterea unei femei este in puterea de A IERTA…o femeie poate sa ierte orice… cand iubeste mult! Desigur in ziua de azi succesul si lupta pentru drepturi egale este mai mare putere… Dar cred ca mai mare prostie ca asta nu puteau face femeile… Propriile fiice vor plati pretul acestei lupte…deja o platesc (uitati-va in jurul vostru …cate sunt nemaritate, cate singure, cate divortate… si as continua…dar voi imi veti sari in cap ca niste femei puternice)…. Dumnezeu a facut un cuplu…femeie si barbat… daca noi am ramane femei…si barbatii ar ramane barbati!”

P.S. Daca femeile se schimba …inseamna ca barbatii se schimba si ei… pentru ca unii din altii ne tragem… iar copiii nostri imita lumea in care traiesc si amplifica totul… Orice femeie ranita, va vrea sa devina puternica… orice barbat neasumat va crea o femeie puternica… care va uita de calitatile care o fac sa ramana puternica… Pretul il vor plati urmasii…

Daca ar vedea EVA pe fiicele ei… ar plange…

Sursa: Facebook

Citește mai multe articole de Natalia Luchita


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button