Marxism cultural

Ministru macedonean afirmă că fundația lui Soros pune presiune în mod nedemocratic asupra guvernului Macedoniei pentru schimbarea politicilor de imigrație

 

Foto: GeorgeSoros.com

Agenția de presă macedoneană MIA a difuzat în ianuarie 2017 un interviu acordat revistei italiene La Verita, de ministrul macedonean de externe, Nikola Poposki.

Acesta afirmă că țara sa s-a confruntat cu o puternică presiune politică din partea Fundației pentru o Societate Deschisă, finanțată de George Soros. El acuză finanțatorul că a creat o întreagă societate civilă care promovează exclusiv politici socialiste, în totală neconcordanță cu opțiunile politice exprimate prin vot de către poporul macedonean:

Aproximativ 90% din fondurile primite de organizațiile non-guvernamentale din Macedonia vin de la una și aceeași sursă. Multe dintre aceste organizații beneficiare sunt implicate aproape exclusiv în politică, lucru pe care ar trebui să îl facă numai partidele. Însă aici avem ONG-uri care acționează în politică sub acoperirea de organizații umanitare.

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

În mod clar, acest lucru nu poate fi acceptat într-o țară străină (…) De fapt, aceste organizații se află în spatele presiunilor media și influenței necorespunzătoare asupra opiniei publice. Declanșează lupte politice care, printr-o coincidență bizară, pun mereu presiune asupra unei singure tabere politice. Și sprijină întotdeauna coaliția socialistă. În opinia noastră, acest lucru destabilizează țara.

Organizația americană Judicial Watch, care monitorizează corupția guvernamentală în SUA, scria în februarie 2017 că guvernul SUA a folosit banii publici ai americanilor pentru a destabiliza, în 2016, guvernul de centru-dreapta ales în mod democratic de poporul macedonean. Aceasta s-ar fi realizat cu sprijinul ambasadorului Jess L. Bailey, numit de Barack Obama, care a colaborat cu miliardarul George Soros pentru a direcționa bani americani către organizații de stânga, prin intermediul Departamentului de Stat SUA (ministerul american de externe) și al Agenției Americane pentru Dezvoltare Internațională USAID. Banii respectivi ar fi fost folosiți pentru organizarea de ample mișcări de stradă care au răsturnat, în decembrie 2016, guvernul democratic ales al Macedoniei.

Judicial Watch a acuzat Administrația Obama de încălcarea Convenției de la Viena cu privire la Relațiile Diplomatice, iar acuzațiile lor au fost luate în serios de mai mulți membri ai Congresului SUA, care au adresat interpelări pe această temă Departamentului de Stat al SUA și agenției USAID.

Instabilitatea politică și mișcările violente au continuat în prima jumătate a anului 2017 în Macedonia. La întâlnirea de la Valetta, Malta, a miniștrilor de afaceri externe din Europa, care a avut loc în aprilie 2017, Ministrul de Externe al Ungariei, Peter Szijjarto a acuzat grupurile care beneficiază de protecția lui George Soros că finanțează „acțiunile anti-guvernamentale” din Macedonia:

Exemplul Macedoniei demonstrează cu claritate pericolele intervenției externe în viața unei țări.

Aceasta ar putea explica de ce Rusia, în 2012, și Bolivia, în 2013, ceruseră USAID să își înceteze imediat activitățile în țările lor. USAID a fost acuzat și în aceste țări de finanțarea opoziției politice. În plus, până la instaurarea Administrației Trump, USAID a investit masiv în programe de „sănătate reproductivă” (a se citi în loc „servicii de avort”). În două decenii de activitate, USAID a cheltuit în Rusia 2,6 miliarde de dolari, 37% din aceste fonduri fiind îndreptate spre astfel de programe. La ora actuală, în Rusia, organizațiile care beneficiază de finanțare externă sunt obligate să afișeze vizibil acest fapt pe paginile lor web și profilele de socializare online

Surse: Digi24, Judicial Watch, Daily Mail

Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură și violență. Dar, după cum confirmă și CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă și libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără și avortul sau atracția pentru persoane de același sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de amenințarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

DONEAZĂ !

Asociația ProValori Media
RO18RZBR0000060016473191- RON
RO85RZBR0000060016473246 – EUR

Dragă cititorule,
Foarte multă lume se bate pentru atenția ta, dar noi nu putem face asta.
Așadar, îți lăsăm deplina libertate de a alege să ne urmărești sau nu.
Ne străduim să adunăm la un loc, fără conformism, teamă sau prejudecăți,
informațiile relevante pentru tine, familia ta și alegerile tale.
Pentru a ți le proteja și păstra, trebuie să fii în primul rând informat.
Dacă ți se pare că informările și analizele pe care le selectăm sunt utile pentru viața ta
și se pot dovedi necesare în dezbaterea publică din România,
te invităm să faci cunoscut site-ul nostru și altora
și să susții financiar, după posibilități,
continuarea și profesionalizarea demersului nostru.
Cu recunoștință,
Redacția Stiripentruviata.ro
Știri pentru viață, pentru femeie, pentru familie

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button