Marxism cultural

Mihail Neamțu: „Apărăm rațiunea, logica firii, democrația, Constituția și baza oricărei civilizații: familia”

de Mihail Neamțu, Facebook

Antologica emisiune TV găzduită de Rareș Bogdan s-a așezat sub deviza: „lasă-l dom’le pe Aristotel”. Dușmanii Referendumului pot revendica orice, dar nu precizia logică și calmul rațiunii. Or fi oamenii ăștia aprigi, supărați sau pe alocuri turbați (vezi VIDEO), dar niciodată nu par coerenți sub aspect conceptual.

Preopinenții mei — domnii Dragoș Bucurenci (activist), Ion M. Ioniță (jurnalist), Bogdan Lefter (critic literar) și Ciprian Necula (sociolog) — au arătat dispreț pentru pledoariile juridice sau argumentele filozofice. Despre istorie nu mai vorbesc: sunt varză! Tufă de Veneția.

Referințele postmoderne la „teoria de gen” erau mai frecvente decât trimiterile la popor, suveranitate sau Constituție. S-a vorbit despre respect, dar am fost tutuit obraznic. S-a pledat pentru toleranță, dar urletul și șantajul au fost utilizate recurent. Reprezentanții „egalității de gen” au insultat, plini de mărinimie, singura femeie prezentă-n platou: doamna Ana Săcrieru.

Haideți să analizăm acum — pe scurt — doar câteva perle pescuite în timpul dezbaterii. „Votul din Parlament a fost strict procedural”, spune Bogdan Lefter. Ba nu, adaugă Ion M. Ioniță: „dacă reprezentanții PNL aveau cu adevărat valori liberale s-ar fi opus Referendumului.” Cu alte cuvinte: liberalismul există pentru a descuraja spiritul civic. Liberali sunt cei care cred că poporul e prost. Morală nu-i susținerea procedurală a inițiativei cetățenești, ci respingerea pe fond. Hotărâți-vă, oameni buni!

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Fiind mai aproape de pesediștii caviar și de socialiștii bruxellezi, Dragoș Bucurenci e convins că „acest referendum se face pentru că Dragnea a hotărât să se facă”. Or, știm bine că fără inițiativa a trei milioane de cetățeni și fără voturile Opoziției din Parlament proiectul n-ar fi trecut. Un Referendum este expresia suveranității corpului politic al națiunii române.

Reprezentantul LGBT nu s-a lăsat convins de trimiterea la Constituție. Când n-ai argumente, invoci lupta de clasă. Bucurenci dixit: (1) „Referendumul creează o majoritate privilegiată.” (2) „Referendumul nu schimbă nimic.” Deci Gheorghe și Maria sunt „privilegiați” de Statul român pentru că-s recunoscuți drept soț și soție! Nu știm dacă la nunta lui Bucurenci se va rupe turta miresei ori se va arunca buchetul, dar îi spunem că bărbații din România nu se simt vinovați când iubesc o femeie!

Și uite așa am ajuns să discutăm nu despre valorile spirituale ale națiunii, ci despre… absența parteneriatelor civile. Doamna Săcrieru i-a spus avocatului LGBT: „faceți, vă rog, un Referendum pentru parteneriat”. Știind c-ar fi un demers ratat, Ciprian Necula a replicat: „nu vrem asta”. Cu alte cuvinte, știm că poporul nu vede un drept fundamental în orice moft ventilat pe la colț de stradă.

Există o lecție a dezbaterilor publice? Da. Sarcina celor care susțin normalitatea e simplă. Apărăm rațiunea, logica firii, democrația, Constituția și baza oricărei civilizații: familia. Fără să respecta mama, tatăl și copilul, nicio națiune n-are parte de viitor!

#HaiLaReferendum

VIDEO

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button