religie

#merglacatedrală: Mirel Curea, pentru fetița noastră, Theodora, să știe urmașii că se trag din români cu credință, cu dragoste de neam și țară

Pe 25 noiembrie se sfințește Catedrala Națională. Este cel mai important eveniment din istoria recentă a românilor. Ideea construirii Catedralei a apărut după Războiul de Independență și a fost susținută de Eminescu, Slavici și de alți intelectuali ai vremii. La 100 de ani de la Marea Unire, românii au șansa să-și recapete unitatea spirituală prin credință. Vom publica o serie de citate de la oamenii care au înțeles valoarea și unicitatea acestui moment istoric.

Mirel Curea:

Dacă s-ar fi putut, aș fi salahorit la construirea Catedralei Mântuirii Neamului, aș fi amestecat mortarul pentru zidari, aș fi spălat pensulele pictorilor, aș fi măturat talașul după dulgheri și le-aș fi ascuțit dălțile pietrarilor. Umila mea contribuție a fost însă de altă natură, am mai spus care a fost și nu am făcut-o din trufie, ci spre pildă. Când mi-am dat obolul, a fost în și pe numele fetiței noastre Theodora, să știe copiii ei și urmașii lor că nu se trag din batracieni sau muște, ci din români cu credință, cu dragoste de neam și țară.

Să le ajute Dumnezeu tuturor celor care au pus umărul, fiecare cum și cât a putut, de la cel mai umil salahor și de la văduva cu „bănuțul” ei, până la inginerii, arhitecții, meșterii, artiștii, pictorii și pietrarii care au trudit acolo, tuturor slujitorilor Bisericii, de la cel mai mărunt diacon de țară, până la Patriarhul Daniel, cei care au însuflețit și fără de care nu ar fi existat nimic. Mă rog pentru ei toți și pentru ca truda lor să le fie argument suprem la mântuire!

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Cu voia lui Dumnezeu, am avut în viață multe realizări. Printre cele mai importante, aceasta, faptul că în timpul meu a fost ridicată Catedrala Mântuirii Neamului. Sunt mândru peste putința mea de exprimare, deși nu am niciun merit, sau dacă am, este unul derizoriu. Consider că Dumnezeu s-a milostivit de mine, atunci când a făcut ca ea, Catedrala, să fie durata în timpul vieții mele, să-i fiu martor la naștere, la sfințire. #merglacatedrala

PS Pun și poza chitanței, pentru că mă întreabă o serie de oameni aflați în dificultate, să zic așa, de ce nu am ajutat și eu, dacă tot sunt așa de credincios. 

Sursă: Facebook

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button