avort

Medic american: „Nu sunt decât două feluri de medici care nu au perforat vreodată un uter: cei care mint și cei care nu fac avorturi”

Abortion-Procedures-DE-Levatino-forceps-NAF-672x372

LiveActionNews.com, 31 martie 2017

În 2002, Margaret A. Woodbury, reporter la publicația Salon, a scris un articol în care descria o procedură de avort la care asistase:

Odată decizia luată [de a se face un avort cu dilatare și eliminare – se practică în SUA și Marea Britanie, unde avortul este legal până în trimestrul 2 și chiar 3 al sarcinii], rezidentul a introdus în uterul femeii un instrument cu mâner lung — se numește forceps Bierer — și a început ceea ce medicul a numit smulgerea „în orb” (…)

Însărcinată? Suntem alături de tine. Sună acum la 0800.070.013

Residentul introducea iar și iar instrumentul în pântecele femeii și îndepărta câte un picior, apoi un braț, apoi ficatul, apoi placenta, moment în care medicul a bombănit, deoarece aceasta poate face mai dificilă extragerea capului fătului. Ultimul pas pe care l-am văzut a fost zdrobirea craniului și îndepărtarea materiei cenușii din interiorul lui.

După ce procedura s-a încheiat, medicul i-a arătat ziaristei cât de puternic este forcepsul pe care îl folosea:

În biroul său, medicul mi-a demonstrat cât de puternică este priza forcepsului Bierer. A apucat cu el halatul chirurgical pe care îl țineam pe braț. „Trage!”, mi-a spus. Am tras. „Trage cât poți de tare!”, mi-a strigat el. am tras cât am putut de tare. Singurul mod în care am putut scăpa de forceps a fost să rup halatul; am tresărit în sinea mea, dându-mi seama că, în sala de operații, în loc de pânza halatului putea fi peretele uterului, care putea fi perforat printr-o simplă apucare greșită cu acest instrument.

„De aceea urăsc să folosesc prea mult forcepsul”, a comentat doctorul. „Se pot produce rupturi”. Trecându-și mâna peste frunte, doctorul adăugă, privindu-mă drept în ochi: „Nu sunt decât două feluri de medici care nu au perforat vreodată un uter: cei care mint și cei care nu fac avorturi”.

 


Ai o opinie despre un subiect de actualitate? Scrie-ne la

stiripentruviata@gmail.com


DISCLAIMER: Stiripentruviata.ro condamnă instigarea la ură şi violenţă. Dar, după cum confirmă şi CEDO în cazul Handyside vs. UK (para 49), Stiripentruviata.ro consideră că dezbaterea onestă şi libertatea de exprimare pe subiecte de interes public – printre care se numără şi avortul sau atracţia pentru persoane de acelaşi sex – trebuie să aibă loc în mod democratic, fără a fi cenzurate de ameninţarea că vor fi interpretate ca „discurs al urii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole relaționate

Back to top button